Westfort Brass, het negenkoppige brassensemble uit Westervoort.
Westfort Brass, het negenkoppige brassensemble uit Westervoort.

Concert Westfort Brass bij Huis ter West

Westfort Brass, een negenkoppig brassensemble uit Westervoort, gaat weer samenwerken met restaurant Huis ter West in hun woonplaats. De eerste samenwerking, een muzikale middag tijdens 'Muziek in de Tuin', verdiende volgens het publiek een vervolg.

Initiatiefnemer Ronny Arends nam contact op met eigenaar Manfred Pelgrim en het idee voor een vervolg was geboren. Aanstaande zondag 8 september van 14.00 tot 17.00 uur is het zover: Westfort Brass op het terras van Huis ter West. Voor de muzikanten is het volgens woordvoerder Arends de manier om zich voor te stellen aan het Westervoortse publiek.

"Dat zijn toch die muzikanten van OBK, is een veelgehoorde uitspraak tijdens onze optredens. Dat klopt helemaal. We zijn allemaal begonnen met muziek maken bij fanfare OBK" , vertelt Arends. In verschillende samenstellingen treden ze al ruim twintig jaar op. Begonnen op kerstmarkten in Arnhem en later ook in Westervoort, werden de muzikanten steeds meer gevraagd. Daarnaast werden de OBK'ers ook benaderd om op te treden tijdens Dickens in de Liemers, het verzorgen van kerkdiensten, of een serenade tijdens een bruiloft of een feest.

Ruim een jaar geleden vond Ronny Arends het tijd voor een professionele aanpak. Een naam werd bedacht, een logo ontworpen en een groep 'vaste' muzikanten werd benaderd samen met vriend en OBK-voorzitter Ronnie Gerretzen.

De 'Ronnieys' zijn de kartrekkers van de groep enthousiaste muzikanten. Derkjan de Keijzer, Anne-marie Witjes en Remco Bosveld zijn op de bugel de melodiegroep van het ensemble. Uiteraard hoort daar 'ome Bennie Alink' ook bij vindt Arends. De nestor van het ensemble, erelid van OBK en bijna 60 jaar muzikant, complementeert de bugels. In het midden van het orkest zit de basis met bassist Rene Bosveld en slagwerker Edwin van Essen. De tenorafdeling wordt gevormd door Esther Gerretzen (hoorn), Ronnie Gerretzen (euphonium) en Ronny Arends (trombone).

Meer berichten