Expositie bij een van de kunstenaars.
Expositie bij een van de kunstenaars. (Foto: Alie Engelsman)

Kom Kunst Kijken in de 3 Oever Open Atelier Route

In het 3e weekend van september kunt u volop genieten van kunst in de Gelderse Poort. In de 3 Oever Open Atelier Route, belangrijk onderdeel van het 3 Oever Festival, exposeren 52 kunstenaars op 33 locaties in het gebied, dat de gemeenten Berg en Dal, Lingewaard en Zevenaar beslaat.

De kunstroute biedt veel afwisseling, van realistische schilderkunst tot robuust ruimtelijk werk, van bronzen beelden tot raku-gestookt keramiek, van gordijnkunst tot de fijnere textielkunst en sieraden. Een aantal kunstenaars exposeert op bekende locaties in het gebied, zoals Oortjeshekken, Waard van Kekerdom, de kerkjes in Angeren, Loo en Aerdt, Leutse Hof, Gemaal Oude Rijn en Dykhoeve Herwen. Andere kunstenaars zetten hun eigen atelier open voor publiek. Bezoekers kunnen daar daadwerkelijk de werkplaats zien waar de kunstenaar het werk creëert. De 3 Oever Open Atelier Route maakt deel uit van het 3 Oever Festival, dus zijn er op verschillende plaatsen optredens verzorgd door muzikanten en/of woordkunstenaars, workshops en demonstraties. De deelnemers van de 3 Oever Open Atelier Route zullen er alles aan doen om u een mooie kunstbeleving te bezorgen.

Het 3 Oever Festival concentreert zich, naast de 3 Oever Open Atelier Route, op drie pleisterplaatsen waar diverse activiteiten zijn en waar u het programma's en routes kunt vinden.

De pleisterplaatsen van het festival zijn Atelier Marjolijn Rigtering in Millingen aan de Rijn, Piramide aan de Waal in Gendt en Biologisch restaurant 'Heerlijckheid Herwen'.

Meer informatie over de 3 Oever Open Atelier Route vindt u op de website www.3oeverfestival.nl.

Meer berichten