VIRO Toernooi Heren Dubbel 7.
VIRO Toernooi Heren Dubbel 7. (Foto: Willibrord ten Berge)

VIRO Open Toernooi 2019 gezellig en sportief

De Tennisvereniging Westervoort kan terugkijken op een gezellig en sportief VIRO Open 2019. Dit toernooi werd gespeeld van maandag 26 augustus tot en met zondag 1 september. Er waren 94 deelnemers afkomstig van 26 regionale tennisverenigingen. De Tennisvereniging Westervoort nam deel met 28 leden.

De wedstrijdorganisatie was in handen van de technische commissie onder leiding van Niek Nagelmaeker. Hij had het toernooi zo georganiseerd, dat iedereen in zijn favoriete spelsoort minimaal 3 wedstrijden kon spelen. Dat was juist de aantrekkingskracht van dit Open Toernooi in Westervoort. Het leidde tot een gezellige sfeer, waarin de deelnemers meer en meer met elkaar optrokken in de loop van het toernooi.

Het weer werkte ook mee. Alle wedstrijden konden gespeeld worden volgens de eerste planning. Er was wel wat regen op de woensdag, maar iedereen was vastbesloten de wedstrijd uit te spelen. Uitstel en/of verschuiven van wedstrijden door slecht weer gebeurde niet. Het toernooi liep dan ook op rolletjes. De barmedewerkers onder leiding van Henk Sanders sloofden zich uit om iedereen zijn natje en droogje (heerlijke hapjes) te geven.

Je kunt je afvragen hoe groot zo'n toernooi eigenlijk is. Er werden 119 wedstrijden, 224 sets en 1992 games gespeeld. En er waren natuurlijk ook winnaars, die hier echt genoemd moeten worden: Amichai Alon (HE5), Joey Agelink en Berry Dorland (HD5), Rogier Oosterwijk en Dorine Witjes (GD6), Rogier Oosterwijk (HE6), Marco Hensen (HE7), Yvette Kinwei (DE7), Marco Hensen en Ronald Weiss (HD7), Annemarie van den Berge en Renske ten Bosch (DD7), Marco Schuchmann en Yvette Kinwei (GD7), Bo van 't Hoog (DE8), Chelle en Eevee Banen (DD8) en Bart-Jan Böhmer (HE8).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden