Het toernooi op het strandje bij natuurbad De Waaij in volle gang.
Het toernooi op het strandje bij natuurbad De Waaij in volle gang.

Beachvolleybaltoernooi met meer dan 50 teams

Zoals ieder jaar organiseerde Actief '81 als onderdeel van Westervoort in Beweging een beachvolleybaltoernooi op het strandje bij natuurbad De Waaij. Verdeeld over twee dagen deden 53 teams mee.

De namen van de winnende teams zeggen alles over het toernooi: WZAWZDB, Fireball, Luxepaardje, Oh nee, zij doen mee, Crazy Meppers, Internatuur, Van Meppenstein en Geknipt Team. Een recreatief toernooi dus. In een gezellige sfeer met bekenden een balletje slaan. Daar gaat het om bij het beachvolleybaltoernooi, dat dit jaar voor de 26e keer werd gehouden. Wel wordt onderscheid gemaakt tussen pure recreanten en volleyballers die graag wat feller om de punten spelen. Voorzitter Albert Kooistra van Actief'81: "De animo neemt de laatste jaren iets af, maar meer dan vijftig teams is nog altijd een behoorlijk aantal. Het deerde de deelnemers ook nauwelijks dat het beide ochtenden regende. Er werd gewoon doorgespeeld."

Actief '81 is een vereniging met vijf groepen recreatieve volleyballers en één herencompetitieteam. Het aantal leden schommelt tussen de 70 en 80. De jongste is 18, de oudste 75 jaar. De speelavonden zijn maandag, dinsdag en woensdag in Kulturhus De Nieuwhof en Sports Planet De Pals.

Meer berichten