Claudia Luppes: "Ik ga dit gewoon doen. Voor mijn moeder, ook al is ze er niet meer."
Claudia Luppes: "Ik ga dit gewoon doen. Voor mijn moeder, ook al is ze er niet meer."

Oncologie-afdeling opnieuw inrichten

Twee jaar geleden overleed de moeder van Claudia Luppes aan kanker. Zoals zoveel anderen wil Claudia iets doen voor mensen die aan de ziekte lijden. Ze koos echter niet voor het inzamelen van geld.

Nou ja, de bedoeling van Claudia Luppes (23) is wel om geld in te zamelen. Het verschil met wat veel anderen doen zit meer in de besteding. Het geld is niet bestemd voor KWF Kankerbestrijding, een stichting die zich inzet voor bestrijding van kanker door middel van wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Claudia: "Het KWF doet heel goed werk, maar je ziet niet waar het geld heengaat. Ik wilde iets dat meer tastbaar is."

Dat is gelukt. Met instemming van Ziekenhuis Rijnstate en met medewerking van het Rijnstate Vriendenfonds mag Claudia Luppes met de opbrengst van haar actie de oncologie-afdeling van het Arnhemse ziekenhuis opnieuw inrichten. "Ik wil een meer huiselijke sfeer creëren, zodat het voor patiënten en hun naasten een prettiger omgeving is om te verblijven. Herstellen in een fijne omgeving zorgt voor meer positiviteit en meer luchtigheid. In overleg met het ziekenhuis ga ik dat straks invullen. Eerst moet ik zorgen dat het geld er komt. Mijn streefbedrag is 7500 euro."

De manier waarop Claudia Luppes geld wil inzamelen is ook bijzonder. Ze gaat niet meedoen aan één evenement, maar aan negen. De eerste was het Mud Masters Urban Work-out Festival in Utrecht. Er volgen nog zeven beproevingen, alvorens Claudia medio november met een event dat ze zelf organiseert de reeks afsluit. Tijdens het laatste event zal ze ook het bedrag dat ze bijeen heeft gesport bekendmaken en de aanpak van het Rijnstateplan. Claudia: "Alle wedstrijden waaraan ik meedoe zijn een combinatie van wielrennen en obstacle run. Ik zie dat ook symbolisch. Als je kanker hebt moet je tijdens het ziekteproces ook obstakels overwinnen."

Het vermoeden dat de Westervoortse sportief is klopt. "Ik ben gecertificeerd sportschooltrainer en sport inderdaad graag. Alleen niet dat overhypte. Ik kan ook heel goed een avondje op de bank hangen."

Claudia Luppes heeft geen gemakkelijke jaren achter de rug met de ziekte en later het overlijden van haar moeder. In een poging 'iets te doen' deed ze in 2016 en 2017 mee aan Ride for he Roses, een fietsevenement van het KWF. Vorig jaar kon ze het niet opbrengen, maar nu heeft ze haar plan getrokken en is ze vol energie. "Ik ga dit gewoon doen. Voor mijn moeder, ook al is ze er niet meer. Een vriendin van me, Josefien Kamberg, helpt mee. Ze neemt me veel werk uit handen. Dat is fijn, want ik wil mijn studie communicatie op de HAN niet onderbreken. Ik loop stage nu, 40 uur in de week, en dat moet ook doorgaan."

Claudia geeft aan dat ook giften in natura kunnen worden besproken. "Met een schilder bijvoorbeeld die manuren of materiaal beschikbaar wil stellen, ga ik graag in gesprek."

Ga voor meer informatie of om te doneren naar: www.claudialuppes.nl/help-mee.

Meer berichten