Bij de afsluiting van de Senioren Wandel 3 daagse op donderdag waren er bloemen voor alle deelnemers.
Bij de afsluiting van de Senioren Wandel 3 daagse op donderdag waren er bloemen voor alle deelnemers.

Ontmoeting centraal tijdens Senioren Wandel 3 daagse

Van 13 tot en met 15 augustus werd in Westervoort voor de elfde keer de Senioren Wandel 3 daagse gehouden. Het evenement staat voor een groot deel in het teken van elkaar ontmoeten.

"Hé, leuk je te zien, hoe is het met jou?" Dergelijke opmerkingen zijn geen uitzondering tijdens de Senioren Wandel 3 daagse. In het gunstigste geval maken mensen een vervolgafspraak, bijvoorbeeld om samen nog eens te gaan wandelen, buiten de 3 daagse om. Zo ziet organisator Stefan Reijers van Fysiotherapie Centrum Westervoort het het liefst. "Natuurlijk, bewegen is goed en samen bewegen is nog gezellig ook."

De 3 daagse viel onder een gelukkig gesternte dit jaar. Ondanks het matige weer voor de tijd van het jaar, was het alle drie de middagen waarop werd gewandeld droog. De laatste dag werd het aantal wandelaars geteld en stopte de teller bij 88. Allemaal senioren (Stefan: "Er is geen ondergrens, iedereen die zich senior voelt mag meedoen"), met een 101-jarige als oudste. Zoals gebruikelijk liepen de meeste deelnemers de langste afstand: 1250 meter. De andere afstanden waren 675 en 1000 meter. Stefan Reijers: "Maar dat vind ik totaal onbelangrijk. Misschien ben ik nog wel het meest trots op de mensen die met moeite of met hulp de kortste afstand volbrengen."

Meer berichten