Voor de vijfde maal op rij won AVW'66 de Westervoort Cup. Beide clubs hebben sinds kort dezelfde shirtsponsor.
Voor de vijfde maal op rij won AVW'66 de Westervoort Cup. Beide clubs hebben sinds kort dezelfde shirtsponsor. (Foto: Lin VI Fotografie.)

AVW'66 wint Westervoort Cup na strafschoppen

AVW'66 heeft ook dit jaar weer de Westervoort Cup gewonnen. Zaterdag 17 augustus eindigde de aantrekkelijke derby tussen zaterdagclub AVW'66 en zondagclub SC Westervoort in een 3-3 gelijkspel. De formatie van de nieuwe trainer Delano Verwey won het prestigeduel uiteindelijk na strafschoppen.

Op initiatief van Bertus Nass en Willem Pol werd in 2013 de Westervoort Cup als onderdeel van 'Westervoort in Beweging' in het leven geroepen. Zaterdag stond op Sportpark Naederhuyse alweer de zevende editie op het programma, SC Westervoort won alleen in 2014 de beker na een gewonnen strafschoppenserie.

Zaterdag kwam het compact spelende SC Westervoort dankzij een doeltreffend lobje van Bert van Looijengoed in de eerste helft op voorsprong, waarna aanvaller Robin van Otegem AVW'66 langszij bracht. In de tweede helft liep de formatie van trainer Harold Dengerink verrassend uit naar een 3-1 voorsprong door een benutte strafschop van Joey van Zanten en een goal van Lando van Raalte. In de spannende slotfase voorkwam AVW'66 dankzij treffers van Rafael Rensen en Van Otegem uit een penalty een zege van SC Westervoort. In de beslissende strafschoppenserie stopte doelman Jesper Klarenbeek een penalty van Lando van Raalte en won AVW'66 voor de vijfde maal op rij de Westervoort Cup.

De wedstrijd tegen AVW'66 was voor SC Westervoort het eerste duel in de voorbereiding, waarbij nieuwkomers Gerard Smink (Bennekom) en Joël Nibaële (DVC'26) hun eerste minuten bij de vierdeklasser maakten. Trainer Harold Dengerink: "Wij zijn anderhalve week geleden gestart met trainen en hoewel er natuurlijk prestige op het spel staat, is het voor ons een veredelde oefenwedstrijd. Ik heb ook flink gewisseld, uiteindelijk hebben twintig spelers minuten gemaakt". Voordat Westervoort aan de beker begint, oefent het op dinsdag 27 augustus nog in Apeldoorn tegen de vierdeklasser ZVV'56.

Bij AVW'66 ontbrak de meest opvallende aanwinst: de ervaren verdediger Wilshon Lima was afwezig vanwege een verhuizing. Trainer Delano Verwey: "De supporters waren erg blij met de zege, maar ons voetbal was vandaag nog erg matig. Dat kan ook niet anders natuurlijk, wij zijn pas een week geleden begonnen met trainen en halverwege hebben wij veel spelers gewisseld. Neemt niet weg dat het wel leuk is dat we in de slotfase nog tweemaal scoren en uiteindelijk het duel winnen". AVW'66 speelt komende week twee oefenwedstrijden in Arnhem: op donderdag tegen Arnhemse Boys en dinsdag tegen de sterke tweedeklasser MASV.

Meer berichten