De Westervoortse truckersrun wordt zaterdag 17 augustus voor de 28e keer gehouden.
De Westervoortse truckersrun wordt zaterdag 17 augustus voor de 28e keer gehouden.

Evenement uitgebreid met twee nieuwe onderdelen

Tijdens het weekend van vrijdag 16 augustus, zaterdag 17 augustus en zondag 18 augustus presenteert de Stichting Promotie Westervoort weer het jaarlijkse meerdaagse evenement 'Westervoort in Beweging'. Het weekeinde aan het einde van de zomervakantie van de scholen is een feest voor en door Westervoorters. Dit jaar zijn twee nieuwe onderdelen toegevoegd.

Het evenement begint met de Zomerfair op vrijdagmiddag. Het evenement kent inmiddels vele vaste elementen: de truckersrun die voor de 28ste keer wordt gehouden, het beachvolleybaltoernooi van volleybalvereniging Actief'81 de kinderrommelmarkt, AVW'66 en Sportclub Westervoort voetballen om de 'Westervoort Cup' en de met muziek omlijste grote feesten op de parkeerplaats bij Wieleman op vrijdag- en zaterdagavond.

Nieuw elementen zijn dit jaar de 'Mudrun Westervoort' in wijkpark Steenderens en 'Concert op de Bult' op de 'Blt van Putman'.

De Mudrun neemt de plaats in van het vorig jaar nog afgelaste Bloppen. Het is een gecombineerde prestatieloop en hindernisbaan voor jong en oud. Deelname vanaf 4 jaar is mogelijk.

Kinderen tot 12 jaar kunnen slechts onder begeleiding van een ouder of verzorger deelnemen. Deelname is gratis. Opgave is mogelijk via de website (www.westervoortinbeweging.nl).

Concert op de Bult is dit jaar toegevoegd aan het programma op zondag. Onder het genot van een hapje en een drankje kan op de 'Bult van Putman' worden geluisterd naar een middagconcert dat zal worden verzorgd door DT-Orchestra.

Toegangskaarten kosten 7,50 euro. Een welkomstdrankje is inbegrepen en een deel wordt gedoneerd aan Natuurmonumenten, dat -als nieuwe eigenaar- een wandelpark van de bult wil maken.

Kaarten zijn te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/concertopdebult of in het cafe van Zalencentrum Wieleman danwel GABA makelaardij.

Meer berichten