De kampioenen van Loo na de promotie naar de vierde klasse.
De kampioenen van Loo na de promotie naar de vierde klasse. (Foto: Rene Nijhuis)

Loo tegen Groessen en Westervoort

Loo zal komend seizoen in een competitie met de buren van Groessen en Westervoort debuteren in de vierde klasse. De drie clubs zijn in de 4e klasse D ingedeeld met Jonge Kracht, Doesburg, GSV'38 en Angeren als grootste titelkandidaten. Voor Groessen zijn de ontmoetingen met 't Peeske uit Beek van voormalig trainer Michel Buiting ook interessant.

Na het prachtige kampioensjaar keert het zondagteam van DVV terug in de derde klasse. De ploeg van trainer Ron Olyslager is in de Achterhoekse 3e klasse C ingedeeld en ontloopt zo Arnhemse clubs als VDZ en SML. Bekende nieuwe tegenstanders van DVV zijn onder meer VVO, SC Rheden en de Zevenaarse buren van OBW.

AVW'66 moet ook komend seizoen weer veel kilometers afleggen. De zaterdagclub uit Westervoort is ingedeeld in de 2e klasse G met onder meer drie tegenstanders uit Lelystad, twee opponenten uit Veenendaal en de fusieclub FC Dinxperlo.

Het zaterdagteam van DVV gaat in de Nijmeegs getinte 4e klasse A van dertien ploegen op jacht naar sportieve revanche.

De derby tegen het nieuwe zaterdagteam van OBW staat op het programma, JVC Cuijk, AZ 2000 en De Paasberg zijn andere bekende tegenstanders.

Zaterdag 2e klasse G

AVW'66, Batavia'90, Be Quick Zutphen, FC Dinxperlo, FC Horst, Lelystad'67, Lunteren, De Merino's, Renswoude, Unicum, VRC, Valleivogels, Veensche Boys, asv Dronten.

Zaterdag 4e klasse A

DVV, Alverna, AZ 2000 Elderveld, Cito, DIO'30, Juliana'31, JVC Cuijk, Kolping-Dynamo, OBW, Oranje Blauw, De Paasberg, Quick 1888, Woezik.

Zondag 3e klasse C

DVV, Doetinchem, FC Trias, HC'03, OBW, Pax, Ruurlo, SC Rheden, SP Lochem, Sportclub Brummen, VVG'25, VVO, Witkampers, vv Montferland.

Zondag 4e klasse D

Groessen, Loo, Sc Westervoort, 't Peeske, Angeren, Arnhemia, CHRC, GSV'38, GVA, Jonge Kracht, RVW, SC Doesburg, Sprinkhanen, sv Loil.

Competitie begint 20 en 21 september
De speeldagenkalender voor het amateurvoetbal voor het seizoen 2019/2020 is bekend. Net als in de voorgaande twee seizoenen wordt er ook in het amateurvoetbaljaar 2019/2020 na de zomervakantie afgetrapt. Eind augustus staan de eerste bekerwedstrijden op het programma. De eerste competitiewedstrijden van het nieuwe voetbalseizoen zijn op zaterdag 20 september en zondag 21 september.

Meer berichten