Gezicht op de Martinuskerk oud-Zevenaar in 1947.
Gezicht op de Martinuskerk oud-Zevenaar in 1947. (Foto: Piet Elshof)

Nieuwe zomerkunst in het Liemers Museum

De zomerexpositie gaat haar 8e week in en de eerste kunstwerken hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe serie van andere kunstenaars. De deelnemende kunstenaars zijn vooral afkomstig uit de Liemerse gemeenten Duiven, Montferland, Westervoort en Zevenaar.

Door het grote aantal deelnemers, er waren ruim 40 aanmeldingen, is er ongeveer elke 3 weken een andere samenstelling van de expositie.

Deze week zijn de werken nog te zien van Mark van Maanen mede ten behoeve van de stichting Gaandeweg, de luchtlandschappen van Gien Vreeken, aquarellen van Toine Claassen, abstract werk van Arjan Janson, houtsculpturen van Jan van de Boom, kunstwerken van blik en hout van Sil Renjaan, werk van Dolf Oosterhof en Barbara Nooijen en het bijzondere borduurwerk van Reiny Esenbrink.

Het werk van Piet Elshof is nieuw en een week later komen daar de werken van Wilma Minkman en de 5 leden van de familie Peelen bij.

De 12 werken van Piet Elshof variëren van portretten tot plein air landschappen. Hij schildert voornamelijk met acryl, maar ook met olieverf.

In 1947 schilderde Henk Heuvelink Gezicht op de Martinuskerk te Oud-Zevenaar, in 2018 schilderde Piet Elshof vanuit hetzelfde gezichtspunt een nieuwe versie. Daarnaast toont hij een paar portrettekeningen en houtsneden.

De leden van de familie Peelen groeiden op in de Liemers en waaierden vanaf de boerderij in de uiterwaarden uit over heel Nederland. Zij en hun kinderen verkenden en verkennen nu de wereld: Jan, Piet, Henk, Annelien en Maria Peelen. Zij ontwikkelden hun creatieve talenten, ieder op heel eigen wijze, en willen dit samen in het Liemers Museum laten zien.

Het is een zeer gevarieerde verzameling van schilder-, teken- en assemblagekunst, patchwork, glas in lood en brons, waarin hun roots zichtbaar zijn.

Liemers Museum, Kerkstraat 16 in Zevenaar van dinsdag – zondag van 14 tot 17 uur te bezoeken.
Entree vanaf 18 jaar €4; museumjaarkaart gratis.
Informatie: www.liemerskunstwerk.nl; telefoon 085-0409971.

Meer berichten