Wethouder Hans Breunissen met de kampioenen van House of Champions die trainen in Sportcentre Westervoort.
Wethouder Hans Breunissen met de kampioenen van House of Champions die trainen in Sportcentre Westervoort.

Kampioenen kickboksen House of Champions

Vijf wereldkampioenen en één Europees kampioen kickboksen leverde het Westervoortse House of Champions recent af. Twee jongens en een meisje uit Westervoort, twee jongens uit Arnhem en een jongen uit Menen in België.

De wereldkampioenschappen werden gehouden in Rome in Italië. In hun leeftijdscategorie werden uit Westervoorts wereldkampioen: Youssef Uarghe (16) en Ikram Peelen (18). Eydan Vos (7) uit Westervoort werd een week later Europees kampioen in Utrecht. De andere wereldkampioenen van House of Champions zijn: Abubakar Usmanov (17) uit Arnhem, Ruben Pontelira (17) uit Arnhem en Rachman Tcherheiko (16) uit Menen in België.

De trainers van de kampioenen zijn Roberto en Joshua van Osch en Danny Hoving. Roberto van Osch heeft wel een verklaring voor de successen. "Er wordt hard getraind en het niveau van deze jongens en van Ikram is onvoorstelbaar hoog. Mooi dat ze daar in de vorm van een titel voor worden beloond."

De kampioenen werden onlangs gehuldigd door wethouder Hans Breunissen. House of Champions heeft z'n thuisbasis in Sportcentre Westervoort aan Het Ambacht.

Meer berichten