Paul Jakobs (links) en Martijn Wieleman organiseren op zondag 18 augustus als finale van Westervoort In Beweging 'Concert op de Bult' met DT Orchestra, voorheen de Dieseltrekkers.
Paul Jakobs (links) en Martijn Wieleman organiseren op zondag 18 augustus als finale van Westervoort In Beweging 'Concert op de Bult' met DT Orchestra, voorheen de Dieseltrekkers.

Primeur voor 'Bult van Putman'

De 'Bult van Putman' is een begrip bij veel Westervoorters. De voormalige vuilstort en directe omgeving zijn recent door Natuurmonumenten omgetoverd tot een wandelgebied. Om daar meer bekendheid aan te geven wordt op 18 augustus een 'Concert op de Bult' gehouden. Een primeur!

Het concert wordt de afsluiting van de jaarlijkse manifestatie 'Westervoort in Beweging'. Initiatiefnemer is Paul Jakobs. De oud-Westervoorter (tegenwoordig woont hij in Duiven) wandelt vaak in het gebied. Paul: "Natuurmonumenten heeft er een mooi park van gemaakt. Je hebt er een prachtig uitzicht over Westervoort en de wijde omgeving. Mijn indruk echter is dat maar weinig Westervoorters dat weten. Ik zei tegen mijn vrouw dat we er eigenlijk met een blaaskapel en een biertap voor wat reuring zouden moeten zorgen. 'Dan moet je dat doen', zei ze, en daar had ze gelijk in. Samen met Martijn Wieleman, Natuurmonumenten en de gemeente heb ik het nu opgepakt. 18 augustus dus, het wordt geheid gezellig."

De invulling van het zondagmiddagconcert is niet al te ingewikkeld. Voor de muziek is ingehuurd DT Orchestra, voorheen de Dieseltrekkers. Een veelzijdig orkest dat voor sfeer kan zorgen. Drankjes en hapjes worden geregeld door Wieleman. Vervolgens is het aan de bezoekers ("Ik hoop veel") om er een feestje van te maken.

Paul Jakobs is zo eerlijk toe te geven dat hij een belang heeft bij (meer) bekendheid van de 'Bult van Putman'. Het gebied grenst aan het in aanbouw zijnde woningbouwproject 'Hof van Hamerden'. En, juist ja, met zijn bedrijf GABA Makelaardij is Paul Jakobs de man die die woningen verkoopt. Paul: "Huizen met zo'n mooie achtertuin vind je nergens."

De 'Bult van Putman' en het naastgelegen terrein (bekend als de 'kleiputten van Westervoort') werden vorig jaar door de Putman Groep en BPD Ontwikkeling geschonken aan Natuurmonumenten. De 'Bult van Putman' is een 35 meter hoge, voormalige vuilstort, die van 1979 tot 1990 in gebruik was. Naar schatting ligt er onder de afdeklaag van bentoniet (een speciaal soort klei) en de nieuwe aanplant, drie miljoen kubieke meter afval. De kleiputten bestaat uit waterpartijen, omzoomd met rietkragen en bomen en mooie doorkijkjes. Tijdens een informatieavond in oktober vorig jaar konden belangstellenden hun wensen kenbaar maken, waarna Natuurmonumenten overging tot de aanleg van het wandelpark.

Een kaartje voor het 'Concert op de Bult' kost 7,50 euro, inclusief een welkomstdrankje. Voor 100 euro kan een 'sponsortafel' voor acht personen worden gereserveerd. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan Natuurmonumenten. Kaarten zijn te koop bij Wieleman en bij GABA Makelaardij, of online via www.ticketkantoor.nl/shop/concertopdebult. Voor mensen die slecht ter been zijn rijdt een busje vanaf de parkeerplaats bij Sportclub Westervoort naar de concertlocatie.

Meer berichten