Adri van Zundert (l) en Sjon van der Hoeven van Low Budget Bikes.
Adri van Zundert (l) en Sjon van der Hoeven van Low Budget Bikes.

Project Low Budget Bikes maakt kans op diaconieprijs

Het Westervoortse fietsproject Low Budget Bikes Liemers is voorgedragen voor de Ariëns Prijs voor Diaconie. De prijs is in 2003 ingesteld door het Aartsbisdom Utrecht en wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt.

Er zijn 31 projecten genomineerd. Naast de prijs voor 'beste diaconale idee 2019', maakt het fietsenproject kans op de publieksprijs. Stemmen kan via www.dkci-utrecht.nl.

Het project Low Budget Bikes Liemers heeft als doel kinderen uit kansarme gezinnen van een degelijke fiets te voorzien. De stichting zamelt oude fietsen in, Sjon van der Hoeven van de organisatie knapt ze op en vervolgens worden ze via de gemeente beschikbaar gesteld aan vluchtelingen en mensen met een laag inkomen. De werkplaats is aan de Noorder Parallelweg. Low Budget Bikes komt voort uit de Werenfriedkerk en werd jarenlang met ondersteuning van de katholieke hulporganisatie Caritas overeind gehouden. Sinds maart is het een stichting.

De Ariëns Prijs voor Diaconie draagt de naam van Alphons Ariëns, een priester die in de vorige eeuw een grote betrokkenheid toonde bij in armoede levende gezinnen in Twente. In aanmerking komen projecten die gericht zijn op zorg en barmhartigheid, gerechtigheid en/of verzoening en vergeving.

Meer berichten