Bernard en Annie van Beersum met burgemeester Arend van Hout en zijn vrouw. Bernard: "Zulke aardige mensen."
Bernard en Annie van Beersum met burgemeester Arend van Hout en zijn vrouw. Bernard: "Zulke aardige mensen."

Bernard wordt al 60 jaar verwend

Bernard van Beersum mag je een bekende of op z'n minst markante Westervoorter noemen. De voormalige terreinknecht van voetbalvereniging Sportclub Westervoort was vorige week zestig jaar getrouwd met zijn Annie.

Hij komt nog steeds graag in het dorp. Een beetje om zich heen kijken en een praatje maken met deze en gene. "Iedereen kent me", zegt Bernard van Beersum trots. Hij geeft grif toe dat hij van de oude stempel is. Al dat 'moderne gedoe' is aan deze man van 88 niet besteed. Bernard prijst zich vooral gelukkig met het feit dat hij als Duivense jongen van begin twintig tijdens een feest in Loo tegen Annie Wolters uit Westervoort aan liep.

Ze hebben het altijd goed gehad samen, beaamt Bernard. "Ik heb echt geluk gehad met Annie. Als we vroeger op het werk (Bernard was opperman in de bouw, red.) gingen schaften, zaten er in mijn broodtrommeltje meestal ook een paar chocolaatjes. Als de andere jongens dat zagen, riepen ze: 'Heeft Annie je weer verwend'."

Dat verwennen blijkt Annie van Beersum-Wolters (87) tot op de dag van vandaag niet verleerd. Annie: "Ik ben altijd eerder op 's morgens dan Bernard. Als hij uit bed komt staat zijn ontbijt keurig klaar."

Na hun trouwen in 1959 gingen Bernard en Annie van Beersum wonen in het ouderlijk huis van Annie in de Klapstraat in Westervoort. Dertien geleden verhuisden ze naar een kleinere woning aan het Waemelslant.

Naast zijn werk in de bouw was Bernard vaak in de tuin bezig. "In wroeten in de grond heeft hij altijd plezier gehad", zegt Annie. "Soms leek hij wel een mol." Bij Sportclub Westervoort hadden ze hun ogen en oren ook niet in de zak en daarom vroegen ze Bernard als terreinknecht. "Dat heb ik heel lang met plezier gedaan. Ik ben nog begonnen aan de andere kant van de rijksweg, op het oude veld van Bloemberg."

Bernard had het geluk dat hij al op z'n 57e kon stoppen met werken. Sindsdien hebben hij en Annie de tijd aan zichzelf. Ze genieten ervan. Annie: "Voor mensen van onze leeftijd gaat het best goed. We redden ons. Het belangrijkste is dat de kop nog functioneert, zowel bij Bernard als bij mij. We willen ook nog best even door. Ik heb een telegram 'naar boven' gestuurd met de vraag of we er vijf jaar bij kunnen krijgen. Nee, nog geen antwoord."

Zestig jaar getrouwd, het is niet niks. Toch, zegt Annie, lijkt het voorbij te zijn gevlogen. "Weet je, het is bij ons niet anders dan bij andere mensen. Met een lach en een traan zijn de zestig jaar voorbijgegaan."

Het diamanten echtpaar heeft twee dochters en twee kleinzonen. Het feest werd afgelopen weekend gevierd bij Wieleman, waar zestig jaar geleden ook het bruiloftsfeest werd gegeven.

Meer berichten