Dirigent en muzieksamensteller Louis Peters geeft het ritme aan tijdens het Balkoncert zaterdag op het Dorpsplein.
Dirigent en muzieksamensteller Louis Peters geeft het ritme aan tijdens het Balkoncert zaterdag op het Dorpsplein.

Sfeervolle muziekavond op een gezellig dorpsplein

Een sfeervolle muziekavond op een zwoele zomeravond op een gezellig dorpsplein. Het achtste Balkoncert op zaterdag 29 juni in Westervoort bewees, volgens voorzitter Ronnie Gerretzen van Fanfare OBK, 'dat mensen daar geen genoeg van krijgen'.

Het stond weer bomvol en iedereen genoot. Van de sfeer en van het afwisselende programma dat dirigent Louis Peters had samengesteld. Anderhalf uur, van half elf tot middernacht, vlogen voorbij.

De organisatie van het Balkoncert is in handen van Fons Wigman en Dennis Bisseling van muziekvereniging Liberté en William Boekhorst van De Wyborgh. Het populaire evenement is vergelijkbaar met het Gevelconcert in Nijmegen, dat ieder jaar wordt gehouden tijdens de vierdaagse. Tachtig muzikanten verspreiden zich over podia en balkons van pleinbewoners, die over het algemeen graag meewerken aan het bijzondere muziekfeest. De muzikanten zijn leden van verschillende muziekverenigingen: Liberté en OBK uit Westervoort, Excelsior uit Loo, EMM uit Groessen en enkele dweilorkesten. Drie gezamenlijke repetities gaan aan het Balkoncert vooraf.

Afscheid werd dit jaar genomen van presentator Clemens van den Oord, de man die de naam Balkoncert bedacht. Zijn opvolger is Arthur Boone.

Meer berichten