Frank Futselaar.
Frank Futselaar.

Frank Futselaar kiest voor Amsterdam Marathon

Na zijn geslaagde marathondebuut in Düsseldorf op 28 april, heeft de Westervoortse hardloper Frank Futselaar een keuze gemaakt voor zijn tweede marathon. Op zondag 20 oktober loopt hij de Amsterdam Marathon.

Verhalen als zou hij in Amsterdam voor de Olympische limiet van 2.11.30 gaan, verwijst Frank Futselaar naar het rijk der fabelen. "Mijn voornaamste doel is het laten zien van progressie. Na de 2.16.58 in Düsseldorf zou een tijd van 2.14 of 2.13-hoog heel mooi zijn. Natuurlijk moet je niets uitsluiten, maar de kans dat ik in oktober al het niveau heb om de limiet voor de Olympische marathon te lopen, lijkt me klein."

De echte limietpoging wil Frank Futselaar doen in het voorjaar van 2020, waarschijnlijk op 5 april in Rotterdam. Frank: "Er zijn meer mogelijkheden rond die tijd, Londen, Hamburg of weer Düsseldorf bijvoorbeeld, maar Rotterdam ligt op dit moment inderdaad het meest voor de hand."

De 32e Olympische Spelen in het Japanse Tokio zijn van 24 juli t/m 9 augustus 2020. Op de laatste dag staat de marathon op het programma.

Frank Futselaar liep afgelopen zaterdag een 5000 meter in Stuttgart en verzorgde zondagochtend een clinic in Westervoort in de aanloop naar de Midzomerrun op zondag 7 juli.

Meer berichten