De Westervoortse Stichting DreaMS heeft 24.000 euro geschonken aan het Erasmus MC in Rotterdam. Rechts Patrick Gal, links Pascal Zweers.
De Westervoortse Stichting DreaMS heeft 24.000 euro geschonken aan het Erasmus MC in Rotterdam. Rechts Patrick Gal, links Pascal Zweers.

Stichting DreaMS schenkt 24.000 euro

Ongeveer een jaar na de oprichting heeft de Westervoortse Stichting DreaMS 24.000 euro geschonken aan 'Proud Kids', een onderzoeksproject van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam naar MS (multiple sclerose) in het DNA. De cheque werd onlangs overhandigd.

De Stichting DreaMS is een initiatief van Patrick en Bianca Gal uit Westervoort. Hun dochter Romy (16) lijdt aan de bij kinderen zeldzame ziekte. Het echtpaar wordt ondersteund door vriend en buurtgenoot Pascal Zweers, wiens dochter Fenna ook is bevriend met Romy. Tal van activiteiten om geld in te zamelen werden gehouden sinds de oprichting van DreaMS. Dat heeft nu geleid tot een eerste schenking aan het project 'Proud Kids'.

Pascal Zweers: "We zijn echt trots. Toen we begonnen hoopten we in een jaar tijd 10.000 euro in te zamelen. Als je dan uitkomt op 24.000 is dat natuurlijk geweldig. Gewoon een heel fors bedrag. Je merkte tijdens de overhandiging van de cheque ook dat de artsen en verpleegkundigen van het Erasmus MC heel blij waren met de schenking. Ze maakten alle tijd en gaven tekst en uitleg over het onderzoek en de deelprojecten."

Het geld werd met verschillende activiteiten bijeengebracht. Zo stelde Sportclub Westervoort, de club waar Romy Gal bij voetbalt, een deel van de opbrengst van de sponsorloop tijdens jaarlijkse 'voorsteldag' ter beschikking aan DreaMS. Ook de deelname van Patrick Gal en Pascal Zweers aan de ScanCoveryTrial, een autotoertocht door Scandinavië, stond in het teken van geld ophalen voor de stichting. Pascal: "We hebben ook in onze eigen netwerken geld ingezameld, er is een flessenactie geweest bij Jumbo en we hebben een schenking gekregen uit het fonds van zorgverzekeraar CZ. Zo is het bedrag langzaam maar zeker opgelopen tot 24.000 euro."

Met de overhandiging van de cheque valt de Stichting DreaMS niet stil. Er zitten alweer nieuwe activiteiten in de pijplijn. Zo gaat Lindi van Ingen uit Duiven, een voetbalvriendin van Romy Gal, samen met een vriendin de Nijmeegse Vierdaagse lopen. Daar koppelen ze een inzamelingsactie voor DreaMS aan. Hetzelfde doet Hans Vermoolen, een man uit de omgeving van Breda die Patrick en Pascal leerden kennen bij de ScanCoveryTrial, tijdens de toertocht van begin volgend jaar. In navolging van Jumbo heeft ook Coop een flessenactie toegezegd en vier mensen hebben aangekondigd volgend jaar de marathon van Loch Ness voor de Westervoortse stichting te gaan lopen. Bovendien is het deelproject 'Vrienden van Romy' opgestart. Pascal Zweers: "We laten het hier niet bij, we gaan door. Dat verdienen Romy en alle andere kinderen en jongeren die MS hebben."

Met Romy zelf gaat het op en af. Het ene moment voelt ze zich beter dan het andere. Pascal: "Het is een heel vervelende ziekte. Ze heeft net een periode een heel streng dieet gevolgd. Met Romy zo dichtbij weten we waar we ons voor inzetten."

Meer berichten