Ronan van Gerder.
Ronan van Gerder.

ICT-hulp voor iedereen

Sinds begin dit jaar is er elke 1een 3e dinsdag en elke 2e en 4e donderdag van de maand van 13.30 tot 14.30 uur ict-hulp in Kulturhus de Nieuwhof in Westervoort. De hulp wordt verzorgd door leerlingen van de praktijkleerroute Westervoort.

De leerlingen merken volgens woordvoerder en stagiair Ronan van Gerder dat hier vaak dezelfde vragen voorbij komen. "Dit heeft ons op het idee gebracht om workshops aan te gaan bieden. Deze workshops zullen de volgende onderwerpen hebben: smartphone, tablet en laptop. Van elk onderwerp zullen we de meest voorkomende vragen behandelen. Deelnemers kunnen hierbij denken aan vragen zoals, hoe sla je een contact op en hoe installeer je een app."

Op donderdag 13 juni is de aftrap met het thema smartphones (zowel Android als IOS). Op dinsdag 18 juni en donderdag 27 juni wordt het thema tablets (zowel Android als IOS) behandeld. Ten slotte behandelen de leerlingen op dinsdag 2 juli en donderdag 11 juli het thema laptops (Windows).

Ronan van Gerder: "Zodra de workshops voorbij zijn, is er uiteraard gelegenheid om vragen te stellen. Dit betekent ook dat de ict-hulp een uur opschuift. Op deze data is de workshop van 13.30 tot 14.30 uur en de inloop voor vragen is van 14.30 tot 15.30 uur. Zowel de workshops als de inloop zijn in de Nieuwhof."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden