Het diamanten paar Bus met burgemeester Arend van Hout en zijn vrouw die hen kwamen feliciteren.
Het diamanten paar Bus met burgemeester Arend van Hout en zijn vrouw die hen kwamen feliciteren.

Zo houd je het samen vol: 'Lief zijn voor elkaar'

Bennie Bus (85) en Wilhelmien Bus-Kluitman (82) zijn al meer dan zestig jaar samen. Vorige week vierden ze bij Wieleman met zestig gasten hun diamanten huwelijksfeest.

Wilhelmien Bus vertelt over 'ups en downs, zoals ieder leven die kent'. Maar zij en haar man stralen vooral tevredenheid uit. "We hebben het altijd fijn gehad." Een 'geheim' om het samen lang vol te houden is er niet, zegt ze. Maar ze heeft wel tips: "Lief zijn voor elkaar en elkaar een beetje vrij laten, dat helpt."

Wilhelmien komt uit Nieuw-Dijk, Bennie uit Duiven. Toen ze trouwden kochten ze een huis aan de IJsseldijk in Westervoort en daar wonen ze nog steeds. Omdat Bennie Bus zich voortbeweegt in een rolstoel, zorgt de thuiszorg voor ondersteuning. Ook de kinderen, vier zonen en een dochter, verlenen hand- en spandiensten. Vier van de vijf wonen in Westervoort, één in Groessen. Wilhelmien: "Eén zoon woont naast ons. Dat is gezellig en makkelijk." Het diamanten bruidspaar heeft tien kleinkinderen.

Bennie Bus werkte 42 jaar in de buitendienst bij het Kadaster. Wilhelmien Bus was veelal thuis bij de kinderen. Ze onderhield sociale contacten via het kerkkoor en de gymclub. Bij het koor zit ze nog steeds, gymen heeft ze ingeruild voor fietsen. "Heerlijk vind ik dat."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden