SkoekS.
SkoekS.

'Muziek in de Tuin' voor kinderrevalidatiecentrum in China

Op zondagmiddag 23 juni organiseert Kinderwelzijn China voor de tweede keer ‘Muziek in de Tuin’. De opbrengst is bestemd voor een Kinderrevalidatiecentrum in China.

Op acht locaties in Westervoort, waaronder Huize Vredenburg, Huis ter West en Zalencentrum Wieleman treden diverse muzikanten op in drie rondes van een half uur. In de eerste twee tuinen start de muziek om 12.30 uur, in de laatste twee eindigt het om 17.15 uur. Er is tussendoor telkens een kwartier tijd om naar een andere tuin te gaan. Vanaf 11.30 uur kunnen bezoekers, uitsluitend bij Huize Vredenburg, voor € 10,- een toegangsstempel halen. Zij ontvangen dan tevens een programma en routebeschrijving.

In Huize Vredenburg is een fototentoonstelling te zien over het kinderrevalidatiecentrum en zijn de vitrinekasten ingericht met informatie en attributen over Chinese Kalligrafie, Theetraditie en het Terracottaleger. Het project is begin dit jaar bezocht door een kennis van een van de werkgroepleden. Foto’s van dit bezoek zijn bij de fototentoonstelling te zien.

Er is weer een grote variatie aan muziek, met dit jaar veel muzikanten uit Westervoort t.w. Trio in Petto (Ierse Folk en Balkanmuziek), SkoekS (Liemers dialect), Westfort Brass (Koperensemble van OBK), Diane Hidding (Opera), Vocaal Ensemble Novet (Koor, acapella en met piano). Verder zijn we ook erg blij dat 2 trio’s en een duo, die niet afkomstig zijn uit Westervoort, willen optreden op dit gezellige evenement en voor het mooie doel: Trio con Tres (Cubaanse Muziek), Rooftop (Swingende jazz en ballads) en Judith & Toine & Femke (Covers en eigen werk, van uptempo tot ingetogen). Op de website www.KWChina.nl staat welke muziek er in welke tuin te horen is. Het is handig om van tevoren al een keuze te maken, zodat je rustig van de ene tuin naar de andere kunt fietsen of wandelen. Kom je met de auto, kijk dan van tevoren naar de dichtstbijzijnde grote parkeerplaats.

De opbrengst is voor een kinderrevalidatiecentrum in China. In dit centrum worden kinderen met Cerebrale Parese (CP) en hun ouders geholpen om met deze aandoening om te gaan. CP is een verzamelnaam voor allerlei beschadigingen in het zenuwstelsel waardoor de spieren niet goed worden aangestuurd. Hierdoor kunnen kinderen hun armen en/of benen vaak niet goed gebruiken. De ouders van de kinderen wordt geleerd hoe ze kunnen oefenen met hun kind, zodat ze dit thuis kunnen voortzetten. Hiervoor verblijven ze enkele weken tot maanden in het centrum. Sinds enkele jaren is er ook een schooltje voor speciaal onderwijs, zodat de kinderen zich zo optimaal kunnen ontwikkelen. Een prachtig project, waar Kinderwelzijn China zich, met dank aan alle muzikanten, tuineigenaren en vrijwilligers, graag voor inzet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden