Diny en Martin Wieleman overhandigen het boek 'Wieleman, 100 jaar een begrip in Westervoort' aan de 100-jarige Riek Oversteeg.
Diny en Martin Wieleman overhandigen het boek 'Wieleman, 100 jaar een begrip in Westervoort' aan de 100-jarige Riek Oversteeg.

Wieleman en Oversteeg: 100-jarigen onder elkaar

Zalencentrum Wieleman vierde eerder deze maand haar honderdjarig bestaan. In de persoon van Riek Oversteeg-Van Wolferen (van 8 oktober 1918) heeft Westervoort nog een honderdjarige. Felicitaties over en weer.

Martin en Diny Wieleman kwamen niet met lege handen. Ze hadden het jubileumboek 'Wieleman, 100 jaar een begrip in Westervoort' van Wim Vlijm meegenomen. Samen bladerden ze erin en dat werd 'een feest van herkenning'. Martin: "Er staan 240 foto's in en mevrouw Oversteeg is een geboren Westervoortse. Ze herkende veel mensen en momenten die zijn vastgelegd."

Het echtpaar Wieleman had ook een fles jenever meegenomen. Martin: "Het beste medicijn komt van de kastelein, zegt het spreekwoord. Mevrouw Oversteeg drinkt iedere dag één borreltje, vandaar. Ik ken haar al heel lang. Haar overleden man Engelbert was vroeger koster in de katholieke kerk. Daar ben ik toen ik acht jaar was misdienaar geweest. Ik ben nu 62, dus 54 jaar geleden."

Martin Wieleman kijkt met plezier terug op het bezoek aan Riek Oversteeg en op het feest ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van zijn bedrijf. "Een leuk feestweekend en veel positieve reacties. Daar kunnen we mee verder."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden