Burgemeester Arend van Hout spreekt op koningsdag 2019.
Burgemeester Arend van Hout spreekt op koningsdag 2019.

Aanbeveling herbenoeming burgemeester Van Hout

De gemeenteraad van Westervoort heeft vorige week maandag besloten om Arend van Hout aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester van de gemeente Westervoort.

De gemeenteraad heeft een vertrouwenscommissie ingesteld om de aanbeveling tot herbenoeming voor te bereiden. De raad heeft hiermee gevolg gegeven aan het verzoek van de Commissaris van de Koning van 21 januari 2019 om de procedure tot aanbeveling op te starten.

De gemeenteraad heeft ingestemd met het positieve advies van de vertrouwenscommissie om de herbenoeming van burgemeester Van Hout bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties aan te bevelen.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie deelde in de vergadering mee dat de gehele raad van de gemeente Westervoort zeer tevreden is over het functioneren van "onze burgemeester". De aanbeveling gaat nu door tussenkomst van de Commissaris van de Koning in Gelderland naar de bewindsvrouw.

De eerste ambtstermijn van burgemeester Arend van Hout eindigt op 6 september 2019. Herbenoeming vindt plaats voor een ambtsperiode van zes jaar. Voordat Van Hout in 2013 werd aangesteld, woonde hij al in Westervoort.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden