Nina Boelens (links) met een van de geitjes en verder (vlnr): Wim van Ingen (Begeleid Wonen Westervoort), Melissa Vroom (ABC-Zorgcomfort) en Marloes Peters (Begeleid Wonen Westervoort).
Nina Boelens (links) met een van de geitjes en verder (vlnr): Wim van Ingen (Begeleid Wonen Westervoort), Melissa Vroom (ABC-Zorgcomfort) en Marloes Peters (Begeleid Wonen Westervoort).

Dierenweide bij De Wilgenpas

Bij woonzorglocatie De Wilgenpas aan Het Geerken in Westervoort is gisteren (dinsdag) een nieuwe dierenweide officieel geopend. De bewoners van het verblijf: twee geiten, vijftien kippen en twee kalkoenen.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dieren een positieve invloed hebben op de geestelijke gezondheid van mensen. Bij De Wilgenpas ervoeren ze dat vorig jaar toen de kanariepiet van een van de bewoners overleed. Een diep verdriet maakte zich tijdelijk meester van de eigenaresse en zelfs van enkele andere bewoners. Voor Nina Boelens, locatiemanager bij De Wilgenpas namens ABC-Zorgcomfort, was het een signaal. Nina: "Omdat rond die tijd ook een kinderboerderijtje bij een van de basisscholen sloot, was er nergens in Westervoort meer een mogelijkheid voor mensen om de nabijheid van dieren te ervaren. We hebben hier een grote openbare tuin en daarom hebben we bij de gemeente aangeklopt voor steun."

De gemeente was gevoelig voor de argumenten. Er kwam een subsidie voor een hok, een hek en enkele dieren. En zo werd een nieuwe dierenweide gecreëerd. Niet alleen voor de bewoners van De Wilgenpas, maar voor alle inwoners van Westervoort. Alle dagen van de week kunnen mensen naar de geiten, kippen en kalkoenen komen kijken. Iedere dinsdagmiddag en donderdagmiddag kunnen ze ook in de weide om met de dieren 'contact te maken'. Vrijwilligers zijn belast met de verzorging en de schoonmaak van de weide en het hok. Nina Boelens: "Dat is allemaal opgetuigd. In die zin is het een echt buurtproject dat draait op vrijwilligers."

De eerste reacties? Nina Boelens: "Echt heel positief. Zowel van bewoners van De Wilgenpas als van anderen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden