Monique Schriever bij het spandoek waarop de verwendag 'MoiMent' wordt aangekondigd.
Monique Schriever bij het spandoek waarop de verwendag 'MoiMent' wordt aangekondigd. (Foto: Phil Karis)

'Verwendag' voor vrouwen met kanker

Monique Schriever van Huidverbeteringsinstituut Odeon in Westervoort houdt aanstaande zaterdag 25 mei voor de dertiende keer een gratis 'verwendag' voor vrouwen met kanker. Opgeven voor 'MoiMent 2019' kan alleen vandaag nog.

Dat kanker een vreselijke ziekte is zal iedereen beamen. In Nederland is het doodsoorzaak nummer één en vandaar dat bijna iedereen er ook over kan meepraten. In vrijwel iedere familie komt kanker voor. Voor preventie en behandeling wordt voortdurend geld ingezameld en regelmatig worden ook succesjes geboekt.

Schoonheidsspecialiste Monique Schriever benadert de ziekte met haar jaarlijkse 'verwendag' vanuit een heel andere hoek. Ze wil vrouwen met kanker een dagje echt verwennen. "Omdat ze dat verdienen", zegt Monique, die haar vader aan kanker verloor en haar moeder borstkanker zag overwinnen. Monique: "Een keer andere handen aan je lijf dat die van een dokter, je eens mooi laten opmaken, een massage en lekker eten en drinken. De organisatie van zo'n dag is een heel gedoe, maar de dankbaarheid die je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar."

Ze begon er ooit mee nadat ze op een beurs Corinne de Haas van 'Viva la Donna' ontmoette. Een collega-schoonheidsspecialisme die zelf borstkanker overwon. Tijdens de behandelingen van de ziekte kwam ze erachter dat veel vrouwen met kanker vooral bezig zijn hun omgeving te ontzien in plaats van zichzelf te verwennen. De 'verwendag' was geboren en Monique Schriever sloot zich aan. Inmiddels is 'Viva la Donna' gestopt, maar in Westervoort zet Monique de traditie voort. Ze mobiliseert iedereen in haar omgeving om er invulling aan te geven.

Monique: "We doen het met een heel team. Schoonheidsspecialisten en andere specialisten, maar ook gewoon vrijwilligers en oud-collega's van de afdeling parfumerie van De Bijenkorf waar ik heb gewerkt. Fantastisch dat ze ieder jaar belangeloos willen meewerken. In principe is er plaats voor 85 vrouwen. Ongeacht de leeftijd en met alle vormen van kanker. Dus niet alleen borstkanker. En helemaal gratis, mede dankzij sponsors die voor hapjes en sapjes zorgen."

De ontvangst is met koffie of thee met wat lekkers. Aansluitend beginnen de verwenbehandelingen, zoals Reiki, gezichtsbehandeling, visagie, handpakking, voetmassage, stoelmassage, healing en kleuradvies. Tussendoor is er tijd om te eten en te drinken en er is een fotograaf die iedereen zo voordelig mogelijk op de foto zet. Alle vrouwen gaan bovendien naar huis met een 'verwentas'. Monique Schriever: "Mijn ervaring is dat vrouwen kracht en positiviteit halen uit de verwenbehandelingen. Ze bieden tegenwicht aan alle ellende waarmee je te maken krijgt als je kanker hebt. Wij laten vrouwen weer stralen."

Aanmelden kan alleen vandaag (woensdag) nog. Mail naar: info@odeonbeauty.nl. Alle vrouwen worden persoonlijk geïnformeerd over de tijd waarop ze bij Huidverbeteringsinstituut Odeon aan de IJsseldijk 66 in Westervoort worden verwacht.

Meer berichten