Kiwanis organiseert Culinair Festival en Golftoernooi voor onderzoek naar hersentumoren.
Kiwanis organiseert Culinair Festival en Golftoernooi voor onderzoek naar hersentumoren. (Foto: Pablo van Dick)

Festival en golftoernooi voor onderzoek naar hersentumoren

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers verenigd in serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Naast het onderhouden van goede onderlinge en persoonlijke vriendschappen, hebben de leden zich ten doel gesteld persoonlijk bij te dragen aan de opbouw van een betere samenleving door het initiëren en uitvoeren van service projecten.

Deze, en komende maand staan er voor Kiwanis Club de Liemers een tweetal grote projecten op de planning. Het Kiwanis Golftoernooi op 31 mei, en een Midsummer Night Festival op 21 juni in Duiven. Met de opbrengst van deze evenementen wil Kiwanis € 25000,- ophalen voor bijzonder en noodzakelijk onderzoek voor patiënten met een hersentumor.

Op 31 mei organiseert deze Liemerse club dan ook de 14e editie van het Kiwanis golftoernooi op de Keppelse Golfbaan in Hoog Keppel. Het is een sportieve dag met als afsluiting een geheel verzorgd diner voor alle deelnemers.

Op 21 juni vindt op het Remigiusplein in Duiven een uniek Midsummer Night Festival plaats. Naast muzikale optredens is er een wedstrijd in de vorm van de Welling BBQ Masters. 10 teams van 2 personen gaan de strijd aan en maken een voor-, hoofd- en nagerecht op een COBB BBQ. Elk team kookt voor 4 gasten en wordt door een jury beoordeelt om uiteindelijk wellicht naar huis te gaan met de trofee en een prachtig prijzenpakket.

Naast deze BBQ Masters is er een Culinair Festival waarbij diverse Liemerse horecaondernemers de afzonderlijke gerechten bereiden op het festivalterrein. Een prachtige samenwerking tussen Liemerse horecaondernemers zoals Brasserie de Mooie Dag, Grand Café Bij Welling, Restaurant Jules, Restaurant Thoen en Thans, Restaurant Eet-Lokaal Zevenaar, Restaurant ’t Raedhuys en IJssalon Calamita. Het festival start om 17.00 uur. Er is muziek van de band ‘Stay in Tune’ en ‘DJ Alberto Costa’. Daarnaast wordt er gedurende de avond een veiling georganiseerd met bijzondere veilingstukken die uiteindelijk, net als alle andere evenementen, geld moeten opleveren voor het goede doel.

Wil je meer informatie over het Golftoernooi op 31 mei, of het Midsummer Night Event op 21 juni? Kijk dan op www.kiwanisclubdeliemers.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden