Zes vrijwilligers van het Repair Café (vlnr): Harald Schelte, Jos van Kesteren, Eric Hardorff, Marcel Kinkelaar, Quirien van der Linde en Nolly van der Heijden.
Zes vrijwilligers van het Repair Café (vlnr): Harald Schelte, Jos van Kesteren, Eric Hardorff, Marcel Kinkelaar, Quirien van der Linde en Nolly van der Heijden.

Repair Café staat er goed voor

Stichting Repair Café Westervoort-Duiven bestaat twee jaar. Een moment om de balans op te maken. De conclusie: we staan er best goed voor, maar het kan altijd beter. Voorzitter Marcel Kinkelaar geeft een toelichting.

Twee vestigingen zijn er: één aan de Noordelijke Parallelweg 1 in Westervoort en één in 'Zaal Oma' van De Ogtent in Duiven. Beide locaties zijn op woensdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Iedereen kan er dan terecht voor het ruilen van kleding, elektrische en mechanische apparatuur en computers, én het laten repareren van spullen. In Westervoort ligt de nadruk op reparatie, in Duiven op ruilen. Marcel Kinkelaar (30) is eerlijk: "Westervoort loopt beter dan Duiven. Hoe dat komt? Lastig. In Duiven zijn we natuurlijk nog maar kortgeleden (februari, red.) begonnen. Het moet nog wat meer bekendheid krijgen. De pilot loopt tot het eind van het jaar en dan zien we verder."

Als voorzitter van de Stichting Repair Café Westervoort-Duiven is de in Duiven woonachtige Marcel Kinkelaar betrokken bij beide vestigingen. Zelf werkt hij als vrijwilliger in Westervoort, maar achter de schermen zet hij zich ook in voor de Duivense vestiging. "Nu nog wel meer, omdat we er een zwengel aan moeten geven. Tegen de inwoners van Duiven zou ik willen zeggen: als je iets nodig hebt, ga dan op een woensdag gewoon eens kijken. Misschien vind je wat je zoekt en nog voor niets ook."

Gesteld kan worden dat het Repair Café twee jaar na de oprichting redelijk volwassen is geworden. Er staat een officiële stichting die is aangesloten bij de landelijke Stichting Repair Café en er kan een beroep worden gedaan op vijftien trouwe vrijwilligers: tien in Westervoort, vijf in Duiven. Marcel Kinkelaar: "Vergeet onze afgeleide functie ook niet. We zijn niet alleen een ruil- en repairorganisatie, maar ook een ontmoetingsplaats. Op woensdagmiddagen alleen even binnenlopen voor een praatje en een kop koffie of thee kan ook. Hoe meer mensen hoe liever zelfs. Van het één komt toch vaak het ander."

Vijftien trouwe vrijwilligers
Als voorzitter van het Repair Café is de in Duiven woonachtige Marcel Kinkelaar betrokken bij beide vestigingen. Zelf werkt hij als vrijwilliger in Westervoort, maar achter de schermen zet hij zich ook in voor de Duivense vestiging. "Nu nog wel meer, omdat we er een zwengel aan moeten geven. Tegen de inwoners van Duiven zou ik willen zeggen: als je iets nodig hebt, ga dan gewoon eens kijken. Misschien vind je wat je zoekt en nog voor niets ook."

Gesteld kan worden dat het Repair Café twee jaar na de oprichting volwassen is geworden. Er staat een officiële stichting die is aangesloten bij de landelijke Stichting Repair Café en er kan een beroep worden gedaan op vijftien trouwe vrijwilligers: tien in Westervoort, vijf in Duiven. Marcel Kinkelaar: "Vergeet onze afgeleide functie niet. We zijn ook een ontmoetingsplaats. Alleen even binnenlopen voor een praatje en een kop koffie of thee kan ook."

Meer berichten