Vlnr: Hennie Tiedink, Mien Grob, Jan Klerk, Leny Jansen, Arthur Boone, Jan Wijnveld, Diny Klerk, Ed Janssen, Henk Sanders en Arend van Hout.
Vlnr: Hennie Tiedink, Mien Grob, Jan Klerk, Leny Jansen, Arthur Boone, Jan Wijnveld, Diny Klerk, Ed Janssen, Henk Sanders en Arend van Hout.

Elf koninklijke lintjes in Westervoort

Liefst elf inwoners van Westervoort werden vrijdag 26 april, de dag voor Koningsdag, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking van de koninklijke onderscheidingen vond plaats in de protestantse kerk aan de Dorpstraat.

Twee van de elf gedecoreerden voelden niet voor het geven van ruchtbaarheid aan het feit dat hen een koninklijke onderscheiding ten deel viel. Negen anderen vonden dat wel prima. Hieronder worden hun verdiensten kort omschreven.

Henk Sanders is sinds 1991 actief voor D66, onder meer tien jaar raadslid. Sanders is lid geweest van denktanks en hij is medeorganisator van het Politiek Café. Buiten de politiek zette hij zich in voor Kinderopvang Kangoeroe, tennisclub TVW en werkgever TenneT (secretaris OR).

Jan Wijnveld was 25 jaar lang (1985-2010) een onmisbare vrijwilliger bij AVW'66. Jeugdleider, jeugdtrainer en actief in het onderhoud van de accommodatie. Al sinds 1985 is Jan Wijnveld ook lid van het bestuur van het Montessori College in Arnhem en vrijwilliger bij de school.

Als Diny Klerk-Zweekhorst ergens aan begint zet ze ook door. Van 1998 tot heden is ze vrijwilliger bij het Trefcentrum voor Ouderen en van 2003 tot heden vrijwilliger bij de geloofsgemeenschap St. Werenfridus. Sinds 2008 zet ze zich ook in als mantelzorger.

Voor Jan Klerk geldt ook dat als hij ergens aan begint, hij volhoudt. Hij is actief voor het Trefcentrum, de Protestantse Gemeente Lathum-Giesbeek en geloofsgemeenschap St. Werenfridus. Sinds 2013 verricht hij ook mantelzorgtaken.

Ook Leny Jansen-Schepers zet zich als vrijwilliger in voor de St. Werenfridus-gemeenschap. Als koster, locatieraadslid, lid van de werkgroep Lourdesreizen, organisator van de Actie Kerk Balans en lid van de schoonmaakploeg. Al sinds 1973! Ze was ook betrokken bij Buurtvereniging Vredenburgstraat en omgeving.

Volleybalvereniging Wevoc gaat Ed Janssen al sinds 1976 aan het hart. Daarnaast was hij betrokken bij de St. Werenfridusschool en de St. Werenfriduskerk, Intercambio en de Stichting Zes Minuten Zone.

Hennie Tiedink-Janssen deed veel voor de Dominicusschool en later, vanaf 2000, voor de Werenfridus-gemeenschap, Mikado, de Willibrorduskerk, zangkoor Bel Canto, Hulpdienst Graag Gedaan en Stichting Leergeld De Liemers.

Arthur Boone zet zich sinds 1989 in voor De Dolbotters. Daarnaast maakte hij zich politiek verdienstelijk als raadslid (1999-2010), wethouder (2010-2018) en fractievoorzitter (2000-2010). Boone is nu voor zijn partij (VVD) actief op provinciaal niveau.

Mien Grob-Schotman ten slotte is al sinds 1975 vrijwilliger bij de RK-kerk, het jongerenpastoraat van de Werenfridusparochie, Hulpdienst Graag Gedaan, gymnastiekvereniging 'Door Oefening Fit', de Parochiële Caritas Instelling van de Werenfriduskerk, de Vereniging van Eigenaren Kloosterdreef, Inloophuis De Herberg, de Kerkhofcommissie en Bridgeclub Westervoort.

Meer berichten