Frank Futselaar (midden) op archiefbeeld.
Frank Futselaar (midden) op archiefbeeld.

Topprestatie Frank Futselaar bij marathon in Düsseldorf

De Westervoortse hardloper Frank Futselaar kan terugzien op een uitstekend marathondebuut. In Düsseldorf finishte hij in 2.16.58. Goed voor een negende plaats.

De voorbereiding op zijn eerste marathon verliep uitstekend. Frank Futselaar voelde zich goed de afgelopen weken en achtte zichzelf in staat onder de 2.18 te lopen. Het moest alleen nog wel even gebeuren.

Het tactisch plan dat een dag voor de wedstrijd met een groep lopers werd gemaakt was niet in zijn voordeel. Ze besloten weg te gaan op 1.07.30 halverwege, daar waar Frank Futselaar opteerde voor 1.08.30. Hij besloot toch bij de groep aan te sluiten, om niet al in een vroeg stadium alleen te moeten lopen. In het tweede deel van de race moest Futselaar een groepje laten gaan en de laatste 12 kilometer kwam hij alleen te lopen. Toch wist hij het tempo hoog te houden en uiteindelijk net onder de 2.17 te finishen.

Het ultieme doel van Futselaar is deelname af te dwingen aan de Olympische marathon in augustus 2020 in Tokio. Daartoe moet hij over een jaar de limiet lopen die door de Atletiekunie wordt gesteld en rond de 2.11 komt te liggen. De vraag derhalve is of de Westervoorter in een jaar tijd nog een minuut of zes van zijn tijd in Düsseldorf kan afknabbelen.

Meer berichten