Van de uitreiking werd een feestje gemaakt met vertegenwoordigers van Brimata en het G-team van Sportclub Westervoort.
Van de uitreiking werd een feestje gemaakt met vertegenwoordigers van Brimata en het G-team van Sportclub Westervoort.

Brimata schenkt G-jeugd SC Westervoort 750 euro

Waar de Sinterklaasintocht al niet goed voor is! De G(ehandicapten)-jeugd van voetbalvereniging Sportclub Westervoort kreeg een cheque van 750 euro van Brimata, de organisatie die al meer dan 25 jaar de intocht in Westervoort regelt.

Brimata, gevestigd in Arnhem, organiseert Sinterklaasintochten en huisbezoeken van de Sint in de regio. De opbrengst gaat in een potje, waarmee goede doelen worden ondersteund. Een speciale commissie besluit waar het geld heen gaat. Geert Brink, de coördinator van de Westervoortse intocht en als zodanig bekend binnen Brimata, stelde voor de G-jeugd van Westervoort van een donatie te voorzien. Een suggestie die werd gehonoreerd. Geert Brink: "Ik loop al veertig jaar bij Sportclub. Sinds een jaar of veertien hebben we ook G-voetbal. Dat is echt geweldig voor die jongeren. Een bijdrage om iets leuks mee te doen leek me op zijn plaats en gelukkig vond de commissie van Brimata dat ook. Er is zelfs meer geschonken dan waarop ik had gehoopt. 750 euro is een prachtig bedrag."

Het geld wordt gebruikt om alle spelers en begeleiders in een nieuw trainingspak te steken. Als er nog iets overblijft wordt dat besteed aan trainingsshirts. Ook Scouting St. Jorisgroep uit Westervoort kreeg een donatie van Brimata.

Meer berichten