Praktisch verkeersexamen op fiets

De leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Westervoort hebben onlangs het praktisch verkeersexamen afgelegd. Dit examen wordt jaarlijks georganiseerd door de basisscholen in samenwerking met de gezamenlijke verkeersouders en de gemeente Westervoort. Om 9.00 uur stapent bij iedere deelnemende school de eerste leerling op de fiets om te starten met het examen. Burgemeester Arend van Hout gaf het startsein bij Sport IKC Het Startblok.

De kinderen legden per fiets een route af door Westervoort, langs de deelnemende scholen: IKC De Hoge Hoeve, Montessori Kindcentrum, IKC De Brug, daltonbasisschool het Ravelijn en Sport IKC Het Startblok. Tijdens het examen letten vrijwilligers op onder andere het stoppen voor verkeerslichten, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting. Dat gebeurde op diverse locaties langs de route.

Voorafgaand aan het praktijkexamen werden de fietsen van de deelnemende kinderen op veiligheid gecontroleerd. De leerlingen die voor het praktijkexamen en het theoretisch verkeersexamen zijn geslaagd, ontvingen het verkeersdiploma.

Meer berichten