V.l.n.r. Lars MIddelkoop, Manon Boerboom,Ivo Dalleu en docent Marc Poorter bij de limousine, waarmee de winnaars door Amsterdam toerden.
V.l.n.r. Lars MIddelkoop, Manon Boerboom,Ivo Dalleu en docent Marc Poorter bij de limousine, waarmee de winnaars door Amsterdam toerden. (Foto: Han Furnee)

Leerlingen Candea winnen Bizzkidz

Een leerlingenteam van het Candea College in Duiven heeft afgelopen zaterdag 13 april in het Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank in Amsterdam de finale van de landelijke Bizzkidz Management Competitie gewonnen. Daarmee mogen zij zich 'Managers van het Jaar 2019' noemen.

Na vier intensieve voorrondes plus twee halve finalerondes via het internet wist het team Elite Dopjes Inc. van de 5 Vwo-leerlingen Ivo Dalleu, Manon Boerboom en Lars Middelkoop na een bloedstollende finaledag de overwinning binnen te slepen tegen teams uit onder andere Middelburg, Drachten en Antwerpen.

Hevige concurrentie
Vanaf januari hebben duizenden leerlingen van scholen uit Nederland en België via www.bizzkidz.nl aan deze competitie deelgenomen. Als managementteam van hun eigen fictieve onderneming namen zij online ondernemingsbeslissingen over zaken als verkoop, marketing, inkoop, financiën en personeelsbeleid. Daarbij werden ze niet alleen geconfronteerd met hevige concurrentie, maar ook met onverwachte ontwikkelingen in de markt.

Volgens docent Marc Poorter van het Candea College hebben zijn leerlingen veel indruk gemaakt tijdens de finaledag, waarbij zij zich begaven op de markt voor computerspellen en computersoftware. "Ivo, Manon en Lars kozen voor een prima bedrijfsstrategie en hielden daar consequent aan vast. Het analyseren en doorrekenen van de informatie onder tijdsdruk hebben ze echt geweldig goed gedaan."

Glorieuze rondrit
Naast een grote beker mochten de winnaars alle drie een smart speaker mee naar huis nemen en werd de overwinning gevierd met een glorieuze rondrit door Amsterdam in een negen meter lange limousine.

De Bizzkidz ondernemingssimulaties worden ingezet als praktische opdracht, project, sectorwerkstuk en geïntegreerde proef op vmbo, havo en vwo bij Management & Organisatie, Economie, Administratie, Handel, Verkoop en Consumptief.

Meer berichten