Uitrijking 1ste zonnbloemlot.
Uitrijking 1ste zonnbloemlot. (Foto: Nat. ver. de Zonnebloem)

50e Zonnebloemloterij van start

Donderdag 11 april is voor de 50e keer de Zonnebloemloterij van start gegaan. Zonnebloem Ambassadeur Frans Duijts ontving uit handen van directeur Marc Damen het allereerste Zonnebloemlot. Vanwege het jubileum is het prijzenpakket extra spannend.

Vrijwilligers van Zonnebloemafdelingen uit de regio De Liemers komen vanaf 11 april met de loten langs deur of ze zijn aanwezig op de markt in de buurt. De loten kosten twee euro per stuk. Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem fantastische activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. De vereniging streeft ernaar dat iedereen zonder extra zorgen kan deelnemen aan de maatschappij.

De opbrengst van de loterij gaat naar dagjes uit en activiteiten in en rond deze afdelingen. Een gedeelte wordt besteed aan bijvoorbeeld aangepaste landelijke vaarvakanties met de MPS de Zonnebloem.

Prijzenpakket
Dit jubileum jaar maakt U niet alleen kans op 15.000 euro, maar zijn er 5 extra jubileumprijzen te winnen, waaronder een auto of een weekendje weg. Andere mooie prijzen zijn zeen iPad, een saunaverwendag, een vakantie op Ameland of leuke dagjes naar Ouwehands Dierenpark en Maduroda.

Trekking
De trekking vindt plaats op maandag 7 oktober 2019. Zonnebloemloten kosten twee euro per stuk. Op www.zonnebloem.nl/loterij is meer informatie te vinden over het totale prijzenpakket.

Er kan zoveel meer dan je denkt
De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking. Dat doet de vrijwilligersorganisatie met huisbezoeken, dagjes uit en aangepaste vakanties. Met 1.100 lokale afdelingen is de Zonnebloem actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. Als kennispartner in toegankelijkheid werkt de Zonnebloem aan het toegankelijker maken van vrijetijdslocaties. Ook heeft de Zonnebloem rolstoelhuurauto’s, verdeeld over Nederland. De Zonnebloem zegt niet voor niets: “Er kan zoveel meer dan je denkt.”

Meer berichten