Burgemeester Arend van Hout van Westervoort en zijn partner kwamen het echtpaar Brinkenberg feliciteren met hun diamanten huwelijk.
Burgemeester Arend van Hout van Westervoort en zijn partner kwamen het echtpaar Brinkenberg feliciteren met hun diamanten huwelijk.

60 jaar getrouwd: 'Je moet bezig blijven, rust roest'

Ze worden zeldzaam, mensen die hun diamanten huwelijk kunnen vieren. Maar Willem Brinkenberg (85) en Henny Brinkenberg-Schmidt (84) uit Westervoort haalden het. Op op 15 april waren ze 60 jaar getrouwd.

Ze wandelen en fietsen nog samen en de fietsen gaan geregeld mee op de auto. Willem en Henny zijn wat je noemt energieke tachtigers. "Je moet bezig blijven", zegt Willem gedecideerd, "rust roest."

Zij is een Arnhems meisje van geboorte, hij een 'Velpenees'. Via het handballen leerden ze elkaar kennen. Na hun trouwen gingen ze wonen in Velp. Van daar ging het later naar Rheden, waar Willem jarenlang werkte bij De Meteoor, een producent van betonelementen. Twee kinderen hebben ze: zoon Jaap en dochter Wilma. Helaas overleed Wilma enkele jaren geleden op 51-jarige leeftijd. Er zijn ook drie volwassen kleindochters.

Vier jaar geleden verhuisden ze naar een seniorenappartement aan Het Geerken, omdat Jaap ook in het dorp woont. Henny: "Een heel goed besluit, we wonen hier heerlijk met gezellige mensen om ons heen. Over de dijk kijken we zo naar Huissen. We kenden Westervoort ook nog een beetje. Lang geleden, voor hij in dienst moest, heeft Willem gewerkt bij boer Ten Bosch aan de IJsseldijk."

Meer berichten