Frank Futselaar (links) en zijn trainer Titus Fierkens van het Running Team Liemers.
Frank Futselaar (links) en zijn trainer Titus Fierkens van het Running Team Liemers.

Zondag half tien: uur U voor Frank Futselaar

Nog een paar dagen en hardloper Frank Futselaar uit Westervoort moet een belangrijke horde nemen op weg naar deelname aan de Olympische marathon in augustus 2020 in Tokio. Zondag 28 april loopt hij in Düsseldorf zijn eerste officiële marathon.

De Olympische limiet is nog niet bekend en daar gaat het zondag ook niet om. Maar Frank Futselaar moet in Düsseldorf wel laten zien dat hij de afstand (ruim 42 kilometer) in een hoog tempo aan kan. Het vertrouwen is er. Frank: "Het is spannend, maar ik voel me goed en ik heb er zin in."

Twee dingen zijn belangrijk zondag: het weer en of hij kan aansluiten bij een groepje en zich daar vervolgens in kan handhaven. Frank Futselaar: "De temperatuur en of het regent of niet zijn niet eens zo belangrijk. Wind is veel vervelender. Laten we hopen dat die er niet is of dat het meevalt. En inderdaad hoop ik van start tot finish in een groepje te kunnen lopen. Dat scheelt op de marathon heel veel in vergelijking met alleen lopen. Zaterdag weten we hoe het weer de volgende dag is. Dan bepalen gezamenlijk met een aantal lopers de tactiek en de tijd waarop we weggaan. Ik heb er hard voor getraind en wil er het beste uit halen."

Zondagochtend om half tien is de start in Düsseldorf. Het uur U voor Frank Futselaar nadert.

Meer berichten