In het kader van een ontwerpwedstrijd mogen kinderen ideeën ontwikkelen hoe zij fietsen leuker en veiliger kunnen maken. (Foto: Anke Teunissen / Hollandse Hoogte)
In het kader van een ontwerpwedstrijd mogen kinderen ideeën ontwikkelen hoe zij fietsen leuker en veiliger kunnen maken. (Foto: Anke Teunissen / Hollandse Hoogte)

Fietshelden campagne provincie

De Fietshelden Campagne daagt basisschoolkinderen uit om ideeën te verzinnen die fietsen voor kinderen leuker, makkelijker of veiliger maken. De campagne loopt tot 5 mei en is onderdeel van de campagne Heel Gelderland Fietst.

De Fietshelden Campagne daagt kinderen uit om na te denken over de fiets als vervoermiddel, om vaker te fietsen en om oplossingen te verzinnen voor problemen die kinderen tegenkomen op de fiets. Deze campagne is bedoeld om meer kinderen veilig en zelfstandig te laten fietsen. Alle kinderen in Gelderland kunnen meedoen aan de campagne en een idee insturen. Fietsheld kan een kind worden door een idee te verzinnen dat fietsen veiliger, leuker of makkelijker maakt. Hiermee is een fiets te winnen. Om mee te doen kan ieder kind zijn of haar idee insturen via www.fietshelden.org

Naast de fietsheldencampagne organiseert Heel Gelderland Fietst de komende periode ook speciale Fietshelden Designathons voor Gelderse scholen. Een Designathon is een ontwerpwedstrijd waarin kinderen ideeën ontwikkelen hoe zij fietsen leuker en veiliger kunnen maken. Kinderen verzinnen, bouwen en presenteren hun prototypes onder begeleiding van specialisten. Scholen en andere instanties kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar rosa@fietslabgelderland.nl

Meer berichten