Boris Wielinga.
Boris Wielinga.

'Koningsdag wordt weer leuk'

Koningsdag op zaterdag 27 april werpt z'n schaduw vooruit. Zo zit deze week bij deze krant een prachtig programmaboekje, waarin alle festiviteiten in Westervoort staan vermeld. Voorzitter Boris Wielinga van de Stichting Koningsdag Westervoort maakte het, samen met bestuurslid Stef de Reuver. Wielinga over wat we kunnen verwachten.

Aan de vooravond van de tweede Koningsdag die de stichting in Westervoort organiseert, is Wielinga positief gestemd. Natuurlijk hoopt hij op nog meer inschrijvingen voor de activiteiten, maar nu het programmaboekje uit is heeft hij er vertrouwen in dat dat goed komt. Resteert slechts één ander puntje: vrijwilligers. Boris: "Daar hebben we er nog wel wat van nodig. Vorig jaar werkten we samen met het Candea, maar dat loopt dit jaar wat minder soepel. Laat mensen die een handje willen helpen zich alsjeblieft aanmelden. De hele dag hoeft niet, met een paar uur zijn we al blij."

Boris Wielinga (46), zelfstandig dj en ondernemerscoach, geeft leiding aan een bestuur van acht mensen, dat in 2017 werd gevormd. Dat hij voorzitter werd was niet op voorhand de bedoeling. "De gemeente deed een oproep en ik heb me aangemeld voor de werkgroep. Dan moet er op een gegeven moment iemand voorzitter worden en dat werd ik."

Ik woon en werk in Westervoort en wil me ook als vrijwilliger inzetten voor de lokale gemeenschap. Het is nu eenmaal niet alleen nemen in het leven, maar ook geven. De een doet dat als vrijwilliger bij een sportclub of muziekvereniging, ik als bestuurder van de club die Koningsdag organiseert. Niet trouwens omdat ik zo koningsgezind ben. Eigenlijk ben ik dat helemaal niet. Maar dat staat los van helpen bij het organiseren van een leuke dag."

Een leuke dag wordt het geheid, daar is hij zeker van. In vergelijking met vorig jaar zijn er wat dingen toegevoegd en op details verbeteringen aangebracht. Een voorbeeld. Boris Wielinga: "We hadden een ontzettend leuk peuterplein vorig jaar. De kinderen vermaakten zich kostelijk. Alleen voor de ouders was er niks. Die hingen tegen een hek en konden nog geen kop koffie kopen. Dat doen we dit jaar anders. Langs het peuterplein komt een gezellig terras. Een ander voorbeeld is het treintje dat we laten rijden tussen het Dorpsplein en Wieleman. Een poging om meer verbinding te maken tussen de locaties in Westervoort waar het gebeurt op Koningsdag."

Het weer, hoe belangrijk is dat? Boris: "Belangrijk natuurlijk. Vorig jaar hadden we ontzettend veel geluk en daar gaan we nu gewoon weer vanuit. Zo niet, laat het dan in ieder geval droog zijn. Regen is killing, al hebben we met het zalencentrum van Wieleman een mooie uitwijkmogelijkheid."

Het bestuur van de Stichting Koningsdag Westervoort bestaat naast Boris Wielinga uit Dagmar Weijers (secretaris), Martijn Wieleman (penningmeester), Sander Ketels, Elise van Rijswijk, Martine Fleming, Stef de Reuver en John Damen. Aanmelden voor activiteiten of als vrijwilliger via de site www.koningsdagwestervoort.nl.

Meer berichten