Filmliefhebbers zijn woensdag 10 april welkom in Filmhuus Westervoort in Huize Vredenburg.
Filmliefhebbers zijn woensdag 10 april welkom in Filmhuus Westervoort in Huize Vredenburg. (Foto: Rinkel Film)

Nederlandse film ´Rafaël´ in Filmhuus Westervoort

Bij Filmhuus Westervoort in Huize Vredenburg is woensdag 10 april de Nederlandse film ´Rafaël´ te zien. Deze indringende film is volgens de organisatoren een spannend verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde. De tickets voor deze filmavond kunnen nu gereserveerd worden.

Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt de film het aangrijpende verhaal van de Nederlandse Kimmy en Tunesische Nazir. Wanneer Nazir aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere vrouw. Het verhaal dat in 2011 zelfs het wereldnieuws haalde verscheen eerder in boekvorm in de gelijknamige roman van schrijfster Christine Otten.

Om 19.30 uur is iedereen welkom in Huize Vredenburg. Bij binnenkomst is het eerste kopje koffie of thee gratis.

De film begint om 20.00 uur en halverwege de avond is er pauze. Slechthorenden kunnen dankzij de aanwezige ringleiding met een hoortoestel het geluid van de film beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

Tickets kosten vijf euro en kunnen worden gereserveerd op www.filmhuuswestervoort.nl.

Meer berichten