Flavium is al 50 jaar een begrip in de Nederlandse bluesscene.
Flavium is al 50 jaar een begrip in de Nederlandse bluesscene. (Foto: Raymond van Olphen)

Flavium topact van 13e Voorjaarsblues

De 13e editie van Voorjaarsblues Westervoort belooft weer een spektakel te worden voor de echte bluesliefhebbers dankzij een gevarieerd programma met dampende bluesrock en herkenbare Nederblues. Voorjaarsblues Westervioort wordt georganiseerd door Stichting Muziek in Westervoort. Het wordt gehouden in Zalencentrum Wieleman.

Flavium is al 50 jaar een begrip in de Nederlandse bluesscene. In 1969, richtte Anne Geert Bonder Flavium op. Door de decennia heen veroverde de band eenprominente plaats in de pop- en blueswereld.

In de popencyclopedie wordt Flavium "Nederlands meest consistente bluesband" genoemd. Ondanks wisselende bezettingen bleven gitarist Anne Geert Bonder en, sinds 1973, bassist Eric Bagchus de spil van de band.

Flavium debuteerde in 1975 met het album "Bad Luck", waarna in de jaren daarna nog twaalf lp's, drie cd's en diverse singles volgden. De band deelde het podium onder meer met BB King, Albert King en Freddie King, John Lee Hooker, Dr. Ross en the Climax Bluesband, maar ook Nederlandse coryfeeën als Eelco Gelling, Jan Akkerman en Pierre van der Linden.

Zangeres Pearl
Zangeres Pearl (Lisethe) heeft een enorm breed repertoire. Ze staat onder meer bekend als de Nederlandse Janis Joplin. Op 13 april zal ze daarom nummers van Janis Joplin zingen, afgewisseld met prachtige blues nummers. Lisethe zal begeleid worden door een professionele bluesharp artiest. Zangeres Pearl treedt op tijdens de pauze en verzorgt ook de afterparty

La Grange
Als eerste treedt La Grange op met een bezetting met een regionaal tintje in de persoon van Marcel Boss uit Groessen. Zij spelen onder andere covers van Walter Trout, Popa Chubby, Stevie Ray Vaughan, Rory Gallagher, Kenny Wayne Shepherd, Jimi Hendrix en meer. La Grange bestaat uit Frans Liebregts als zanger/gitarist, Frits van Antwerpen op de Hammond/piano, Giel Samuels op de bas en Marcel Boss op de drums.

Tickets kosten in de voorverkoop 15 euro en aan de zaal 18 euro.
De voorverkoopadressen zijn Cigo de Wyborgh, Hobbycentrum Evers Klapstraat 151. Zalencentrum Wieleman Dorpstraat 11 en Bodywear Superstore Rijksweg 26 in Duiven.
Tickets zijn ook te koop via www.muziekinwestervoort.nl en kosten dan 16 euro.

Meer berichten