De Mosterdhof in aanbouw in de jaren 1972-1976.
De Mosterdhof in aanbouw in de jaren 1972-1976. (Foto: Historische Kring Westervoort)

Wijkontwikkelingsplan Mosterdhof is klaar

De gemeente Westervoort houdt op woensdag 10 april een bijeenkomst voor bewoners van de Mosterdhof. Het wijkontwikkelingsplan zal die avond worden gepresenteerd.

Het ontwikkelingsplan is opgesteld omdat de leefbaarheid achteruit holt in de Mosterdhof, een wijk met ongeveer 250 woningen. In november werd een bijeenkomst gehouden om samen met de bewoners de problematiek te bespreken. De participatiegroep die die avond werd gevormd is de afgelopen maanden enkele keren bijeen geweest. Het proces wordt begeleidt door Ruimtevolk, een organisatie voor stedelijke en regionale ontwikkeling. Projectleider namens de gemeente is Sander Geertsen.

Na het vervolmaken van de wijkanalyse zijn er vijf thema's gedefinieerd: 'aanzicht', 'speelvoorzieningen', 'verkeer', 'nabuurschap' en 'duurzaamheid'. Vervolgens zijn daar vier ambities voor de korte en wat langere termijn aan gekoppeld: 'fris en fruitig', 'de wijk uit zijn schulp', 'aandacht voor elkaar' en 'klaar voor de toekomst'. Voor het verbeteren van de leefbaarheid in de Mosterdhof heeft de gemeente geld vrijgemaakt. De bijeenkomst op 10 april bij zaal Wieleman is vrij toegankelijk voor bewoners en andere geïnteresseerden. Ook raadsleden zijn uitgenodigd. Aanvang: 19.30 uur.

Meer berichten