De groep die zich verzamelde bij Wieleman om van daaruit de wijk in te trekken.
De groep die zich verzamelde bij Wieleman om van daaruit de wijk in te trekken.

Opschoonactie: vele handen maken licht werk

Zaterdag 23 maart was de jaarlijkse Landelijke Opschoondag, een initiatief van Nederland Schoon en het Ministerie van VROM. De Westervoortse Wijkraad MSW-OK deed mee.

Vele handen maken licht werk, zegt het spreekwoord. Dat ging op voor Westervoort, waar in totaal zo'n 200 mensen hielpen met opschonen. Op vrijdagochtend al gingen leerlingen van de Montessorischool en De Brug de straat op om zwerfafval te verwijderen in de wijken De Weem en Oude Kern. Als dank ontvingen de kinderen een gezonde versnapering die beschikbaar was gesteld door de ondernemers van De Wyborgh.

Op zaterdagochtend was het de beurt aan ongeveer dertig scouts van de Sint Jorisgroep. Zij gingen aan de slag in het gebied van De Waay en het buitengebied bij de Rijndijk. Zaterdagochtend verzamelden ook bijna veertig wijkbewoners zich bij Wieleman. Na een kop koffie trokken ze als een ervaren schoonmaakteam door de wijken Mosterdhof en Struikendoorn en het gebied bij de IJsseldijk en de Brugweg. Later kreeg de groep nog ondersteuning van bijna twintig buurtgenoten die iets later waren gekomen. Wijkraad MSW-OK kijkt met grote tevredenheid terug op de actie in het kader van de Landelijke Opschoondag.

Meer berichten