Sterre (links) en Iris van den Berg kwamen behangen met medailles terug van het NK in Oostenrijk.
Sterre (links) en Iris van den Berg kwamen behangen met medailles terug van het NK in Oostenrijk.

Westervoort heeft twee Nederlandse kampioenen

Vorig jaar schreven we over de Westervoortse skitalenten Iris en Sterre van den Berg. Nu het skiseizoen een eind op streek is kan een tussenbalans worden opgemaakt. Die is positief.

Een graadmeter zijn de Nederlandse kampioenschappen en daar presteerden beide dames uitstekend. Iris (15) werd in haar leeftijdscategorie kampioen op de reuzeslalom. Sterre (12) in haar klasse eveneens en ook nog eens tweede op de slalom. Dat leverde haar ook de winst op in het overall-klassement. De wedstrijden werden gehouden in St. Johann/Alpendorf in Oostenrijk. Een trotse vader Remco van den Berg: "De meiden hebben het geweldig gedaan."

Het seizoen zit er nog niet op voor Iris en Sterre. Er volgen nog wedstrijden in Italië en Frankrijk en eind april gaat Iris zelfs nog naar Oostenrijk om voor de Nederlandse Skivereniging te bewijzen dat ze haar NOC*NSF-topsportstatus waard is. Enige smetje op het seizoen tot dusver is een knieblessure van Sterre die haar soms belet voluit te gaan. Remco: "Pas vanaf mei wordt het skiën minder. Dan pakken ze de fysiektrainingen weer op. Echt rust is er alleen in de periode half juli tot half augustus. Daarna beginnen de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Daarin komt Iris voor het eerst uit bij de senioren."

Meer berichten