In de werkplaats (vlnr); Eddy Christant, Evelyn Christant en Peter Pennekamp.
In de werkplaats (vlnr); Eddy Christant, Evelyn Christant en Peter Pennekamp.

Dorpstraat 'fietsstraat' van de Liemers

In het pand aan de Dorpstraat 99-103 in Westervoort wordt vrijdag Butan Tweewielers geopend. Daarmee wordt de Dorpstraat dé 'fietsstraat' van de Liemers. Op nummer 90 namelijk zit al Reerink Rijwielen en op nummer 106 Goodrides, ook een fietsenzaak.

De naam Pennekamp is onlosmakelijk verbonden met Dorpstraat 99-103. Zo'n tachtig jaar geleden werd op het adres een fietsenzaak geopend. Drie generaties bleef de winkel overeind, totdat Peter Pennekamp in 2008 de zaak overdroeg. De laatste jaren echter stond het pand grotendeels leeg. Eigenaar Peter Pennekamp smeedde plannen de fietsenverkoop weer ter hand te nemen, toen hij een halfjaar geleden oud-werknemer Eddy Christant tegen het lijf liep. Pennekamp: "Eddy heeft jaren geleden bij mij gewerkt. Hij is de perfecte monteur. Eddy en zijn vrouw Evelyn bleken interesse te hebben en zij beginnen nu Butan Tweewielers. Ik ben zijdelings betrokken. Met name bij de in- en verkoop. Daar liggen mijn kwaliteiten, Eddy is de vakman."

De winkel is de afgelopen maanden flink onder handen genomen. Er is een nieuwe (gerecyclede) vloer gelegd en energiezuinige ledverlichting aangebracht. De serviceafdeling is nu aan de voorkant. Winkel en werkplaats hebben dezelfde ingang. Het assortiment fietsen bestaat voor zo'n 70 procent uit elektrische fietsen. Daarnaast zijn er stadsfietsen te koop, oma-fietsen, sportieve fietsen en tweedehands tweewielers. Eddy Christant: "De nadruk op elektrisch heeft alles te maken met de populariteit van dat soort fietsen. Voor mij hebben die geen geheimen. De laatste jaren heb ik fulltime gewerkt als monteur van elektrische fietsen. Daarnaast breng ik bijna 25 jaar ervaring mee als monteur in grote en kleine fietsenzaken. Voor onszelf beginnen is voor Evelyn en mij een grote stap. Juist daarom zijn we blij met de ondersteuning van een ervaren man als Peter."

De drie zijn het roerend eens over waar Butan Tweewielers voor staat. Eddy: "Kwaliteit, kleinschaligheid, service en vertrouwen. Dat is de manier waarop we willen werken." Peter Pennekamp: "We gaan doen wat we beloven. Dat klinkt als een enorme open deur, maar de praktijk is vaak anders. Bij ons niet. We gaan voor honderd procent tevreden klanten."

Dat nu drie fietsenzaken op een steenworp afstand van elkaar zitten, zien Peter Pennekamp en Eddy Christant als een feit, niet meer en niet minder. "Je bent geneigd te zeggen: twee zaken dicht bij elkaar kunnen elkaar versterken, drie is misschien wat veel. Daar staat tegenover dat we alle drie anders zijn. Wij hebben bijvoorbeeld geen racefietsen, ATB's en scooters. Als klanten dat willen kunnen we ze wel bestellen, maar we richten ons er niet echt op. We beginnen gewoon op nul en dan hopen we snel iets op te bouwen. We hebben er vertrouwen in dat dat gaat lukken."

Vrijdag 8 maart gaat Butan Tweewielers open. De officiële opening volgt over enkele weken.

Meer berichten