Met het planten van de leibomen is het project Vergroening Brugweg voltooid.
Met het planten van de leibomen is het project Vergroening Brugweg voltooid.

CDA gemeenteraadslid Hofland ziet zijn initiatieven beloond

Donderdag 21 februari 2019 is de Gemeente Westervoort gestart met de aanplant van leibomen en een beukenhaag langs de spoorzijde van de Brugweg. De entree van Westervoort krijgt daardoor een fraaier aangezicht, terwijl tegelijkertijd een positieve bijdrage wordt geleverd aan de leefbaarheid van de aangrenzende woonwijk de Mosterdhof.

CDA gemeenteraadslid Jur Hofland heeft zich jarenlang sterk gemaakt voor de vergroening van de Westervoortse Toegangspoort van de Liemers en geldt dan ook als de grote initiator. Met zijn expertise en uitgewerkte onderbouwingen over 'functioneel groen' heeft hij de gemeenteraad overtuigd om de vergroening van de Brugweg ook daadwerkelijk uit te voeren.

In 2008 introduceerde Hofland het begrip functioneel groen in de gemeenteraad. Hij maakte duidelijk dat op de juiste plekken aangelegde groenvoorzieningen kunnen bijdragen aan een vermindering van fijnstof en geluid in de woonwijk. Later heeft Hofland namens Team CDA Westervoort een initiatiefvoorstel geschreven om de Brugweg aan beide zijden van een groenconstructie te voorzien. Hofland wilde daarmee de leefbaarheid in de wijk de Mosterdhof verbeteren en de zichtkwaliteit van de Brugweg een impuls geven.

In 2017 is de bestaande groenconstructie langs het fietspad aan de grens van de wijk Mosterdhof aangelegd. De aanplant langs de spoorzijde heeft langer op zich laten wachten, omdat er veel overleg tussen de gemeente en spoorwegbeheerder Pro Rail nodig was om de vereiste vergunning te verkrijgen.

Op 21 februari 2019 heeft wethouder Sluiter de eerste leiboom geplant. Hiermee is het project Vergroening Brugweg voltooid.

Tevreden man
Initiatienemer Jur Hofland toont zich een tevreden man: "Na de aanplant van de eerste groenconstructie langs de Mosterdhof kregen we al veel positieve reacties van de inwoners. Maar ook van veel passanten uit Westervoort en daarbuiten. De aanplant langs de spoorlijn zal dit positieve effect alleen nog maar versterken. Met dit project geven we wat mij betreft concreet invulling aan de verkiezingsbelofte van Team CDA om Westervoort de komende jaren mooier te maken. We hebben verantwoordelijk wethouder Hans Sluiter (D66) daarvoor alle vertrouwen en mogelijkheden gegeven. Zeker weten dat we de komende jaren nog meer plekken in Westervoort verder zullen verfraaien met nieuwe groenvoorzieningen."

Meer berichten