Marcel van 't Hul (midden) gaat de vrouwen van AVW'66 volgend seizoen trainen. Zie voor alle namen de laatste alinea van het artikel.
Marcel van 't Hul (midden) gaat de vrouwen van AVW'66 volgend seizoen trainen. Zie voor alle namen de laatste alinea van het artikel.

Einde samenwerking meisjesvoetbal

Aan het eind van het seizoen beëindigen de voetbalclubs AVW'66 en Sportclub Westervoort na twee jaar de samenwerking op het gebied van meisjesvoetbal. Wat niet wil zeggen dat het gedaan is met meisjes- en vrouwenvoetbal in Westervoort. Beide clubs gaan proberen zelfstandig hun vrouwen/meisjesafdeling overeind te houden.

"Ontzettend jammer dat Sportclub Westervoort de samenwerking heeft opgezegd", reageert Marc Elfring, coördinator damesvoetbal bij AVW'66. "We snappen het eerlijk gezegd niet, maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. Doel is volgend seizoen met een vrouwenteam en een MO19-team door te gaan."

Gevraagd naar de reden om de samenwerking op te zeggen, kiest Westervoort-voorzitter John Kemper voor een diplomatiek antwoord: "We hebben niet genoeg vertrouwen in de samenwerking." Daar dieper op ingaan, wil hij niet. Kemper geeft wel aan het jammer te vinden. "Zeker, omdat we het ons anders hadden voorgesteld. We kunnen in ieder geval zeggen dat we het hebben geprobeerd. Begrijp me goed: ik heb niets tegen AVW'66. De verstandhouding is prima en op andere gebieden werken we wel goed samen."

AVW'66 heeft de plannen voor komend seizoen op papier rond. Zaak is nu om volwaardige selecties samen te stellen. Daartoe zijn informatieavonden gepland op 22 februari en 22 maart. Marc Elfring: "Het huidige MO19-team speelt Hoofdklasse, het hoogste niveau. De meeste meiden van dat team gaan door naar de senioren. Zij vormen de basis van ons nieuwe vrouwenteam, waarvoor we dus nog wel aanvulling nodig hebben. We schrijven het team in voor de derde klasse, hoger kan niet als je begint. De ambitie is om gelijk te promoveren."

Omdat veel speelsters overgaan naar de senioren, moet ook het MO19-team worden aangevuld. De hoop is via de informatieavonden meiden te interesseren. Marc: "Het ziet er goed uit, al zijn we er nog niet. We hebben in ieder geval de ambitie op het hoogste niveau te blijven spelen, zodat in de toekomst een goede doorstroming mogelijk is."

Voor het nieuwe vrouwenteam is Marcel van 't Hul inmiddels vastgelegd als trainer/coach. Hij doet nu JO15-1.

De informatieavonden bij AVW'66 op 22 februari en 22 maart (aanvang 20.00 uur in het clubhuis aan de Brouwerslaan 4 in Westervoort) zijn bedoeld om in contact te komen met meisjes en vrouwen vanaf 17 jaar die willen gaan voetballen. De ambitie moet zijn om twee keer in de week te trainen en op zaterdag een wedstrijd te spelen. Desgewenst kunnen meisjes/vrouwen een keer meetrainen of meedoen tijdens een oefenwedstrijd. Aanmelden bij Marc Elfring, email: elfring.mwj@gmail.com, telefoon 06 3425 8850.

Op de foto vlnr: Kim Huisman, Romy van Looijengoed, Mylica de Jong, Lois Abbink, Sophie Tikken,Tessa Koenders, Arbaina van de Berg, Marcel van 't Hul, Daphne van den Brink, Rianne Coldewijn, Michelle Zoutman, Tessa van Laar en Fleur Verberk.

Meer berichten