Roefelen in 2018 bij de Hema in Duiven.
Roefelen in 2018 bij de Hema in Duiven. (Foto: René Nijhuis)

Roefeldagcomité gaat 200 bedrijven benaderen

Vast staat dat de 27ste Duivense Roefeldag wordt gehouden op 15 juni. Ook zeker is dat de doelgroep 1000 kinderen omvat: de leerlingen van de hoogste basisschoolgroepen. Het betekent dat opnieuw zo'n 120 bedrijven moeten worden geworven.

75 gemeenten in Nederland kennen een Roefeldag. Een 'bedrijvenkennismakingsdag' voor scholieren. De grootste van allemaal is die in Duiven en het Duivense Roefeldagcomité wil proberen dat zo te houden. Zoals ieder jaar is de grootste klus het interesseren van 120 bedrijven. Op 15 juni moeten ze een paar uur open zijn en moeten er medewerkers beschikbaar zijn die de scholieren wat over het bedrijf en de branche waarin het opereert vertellen. Een enquête onder de bedrijven die vorig jaar meededen, leerde dat 90 procent positief denkt over de Roefeldag. Voorzitter Gerard van Ham van het comité: "We hopen dat die bedrijven weer mee doen. De praktijk is echter dat we ook ieder jaar nieuwe bedrijven nodig hebben. Vanaf medio februari gaan we die benaderen. Ons totale bestand is 200 bedrijven. Ik hoop dat het lukt."

Vrijwilligers die willen helpen de dag mogelijk te maken kunnen mailen naar info@roefeldag-duiven.nl. Het Roefelcomité is genomineerd voor de Duivense Vrijwilligersprijs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden