In de binnenpiste van manege De Nijgraaf aan de IJsseldijk maken enkele combinaties zich op voor het Gelders kampioenschap op 1 en 2 februari.
In de binnenpiste van manege De Nijgraaf aan de IJsseldijk maken enkele combinaties zich op voor het Gelders kampioenschap op 1 en 2 februari.

Kampioenschap springen voor pony's bij De Nijgraaf

Het Gelderse kampioenschap springen voor pony's is toegewezen aan de Westervoortse Rijvereniging en Ponyclub De Nijgraaf. De wedstrijden worden gehouden op 1 en 2 februari.

Naar verwachting zullen verspreid over die twee dagen zo'n 200 ponycombinaties in de ring verschijnen. Ze strijden in verschillende klassen en categorieën om de titel 'Gelders kampioen indoor 2018/2019'. De deelnemers hebben zich via selectiewedstrijden in de verschillende Gelderse kringen gekwalificeerd. Naast de kringkampioenen doen afhankelijk van het aantal deelnemers per klasse nog een aantal ruiters en amazones mee aan het Gelders kampioenschap.Tijdens het kampioenschap zijn startbewijzen te verdienen voor het NK springen voor pony's.

Het ponyspringen kent naast de klassen B t/m ZZ voor de hoogte en moeilijkheidsgraad van het parcours, ook nog een onderverdeling in categorieën: pony's A t/m E.

De pony's in de hoogste klassen Z en ZZ strijden om de titels op vrijdag 1 februari vanaf 17.00 uur. De wedstrijden in de klassen B t/m M worden gehouden op zaterdag 2 februari vanaf 09.00 uur. Rijvereniging en Ponyclub De Nijgraaf heeft haar thuisbasis aan de IJsseldijk 92 in Westervoort. Belangstellenden zijn op beide dagen van harte welkom.

Meer berichten