Nanny Körber-Van Schuylenburg en haar moeder Jeannette van Schuylenburg bij de recent geplaatste AED.
Nanny Körber-Van Schuylenburg en haar moeder Jeannette van Schuylenburg bij de recent geplaatste AED.

Eigen AED voor wijk De Mosterdhof op nummer 109

Goed om te weten voor inwoners van De Mosterdhof in Westervoort: bij de voordeur van nummer 109 hangt sinds kort een AED. Beschikbaar voor iedereen die weet hoe hij met zo'n apparaat moet omgaan.

Een AED kan worden gebruikt bij een hartstilstand. De Hartstichting zet zich in voor meer AED's in de openbare ruimte. Via de site www.buurtaed.nl kunnen acties om een apparaat te financieren in gang worden gezet. Nanny Körber-Van Schuylenburg uit Duiven startte zo'n actie op voor De Mosterdhof, waar haar ouders wonen. Nanny: "De dichtstbijzijnde AED was bij het gemeentehuis. Dan vallen niet alle huizen in de wijk in de zogenaamde 6-minutenzone. Nu is dat wel het geval met de AED bij het huis van mijn ouders. Ze wonen precies in het midden van de wijk."

Dankzij buurtbewoners en een bijdrage van producent Philips, was het benodigde geld binnen de termijn van 30 dagen binnen. Met een pincode kan de kast waarin het apparaat hangt worden geopend. Die code is bekend bij iedereen in de buurt met een EHBO-diploma die zich heeft aangemeld bij www.hartslagnu.nl. Wekelijks krijgen ongeveer 300 mensen een hartstilstand. Nanny: "Een AED in de buurt geeft een veilig gevoel."

Meer berichten