De sfeer was perfect tijdens het derde No Sleep-festival bij Wieleman. Foto: Meike van Arendonk.
De sfeer was perfect tijdens het derde No Sleep-festival bij Wieleman. Foto: Meike van Arendonk.

Volgend jaar weer No Sleep-metalfestival bij Wieleman

Na een geslaagd eerste No Sleep 'till Wieleman-festival in januari 2017 en een iets minder geslaagd festival in januari 2018, was het dit jaar erop of eronder voor de organisatoren Paul Scheers, Monique Disteli en Martijn Wieleman.

Een glunderende Paul Scheers: "Ja hoor, 'No Sleep 4' gaat er ook komen. Het was een prachtig feest dit jaar met bijna 350 bezoekers. Schrijf maar op: zaterdag 11 januari 2020. Bij Wieleman natuurlijk weer."

Met steun van zalencentrum Wieleman durfde Westervoorter Paul Scheers het een paar jaar geleden aan een festival op te tuigen rond metal. Een erkende muziekstroom, maar wel muziek die niet bij iedereen goed in het gehoor ligt. De hardere uitvoering van hardrock kent slechts een select groepje liefhebbers. Niettemin werd het eerste No Sleep 'till Wieleman-festival een succes. Reden voor Paul Scheers het groter aan te pakken, met meer bands. Daar bleek de doelgroep te klein voor.

Paul: "Daarom zijn we dit jaar teruggegaan naar één podium en zes bands. Dat blijkt de schaal te zijn die ons past. Het was genieten, een perfect sfeertje. Bezoekers, bands, Wieleman, iedereen was tevreden. Ik denk dat we veel mensen hebben verrast met sommige bands. Metal kent veel verschillende genres."

Meer berichten