Pietro Cellamare en Ina Cellamare-Teunissen poseren tussen het burgemeestersechtpaar Van Hout.
Pietro Cellamare en Ina Cellamare-Teunissen poseren tussen het burgemeestersechtpaar Van Hout. ( )

'De cultuurverschillen vind ik wel meevallen'

Pietro Cellamare uit het zuiden van Italië en Ina Teunissen uit Velp werden ruim vijftig jaar geleden verliefd op elkaar. Ze trouwden en vierden onlangs hun gouden bruiloft. Het echtpaar woont al 44 jaar aan de Liemersallee in Westervoort.

Hoe het is om al zo lang samen te zijn met een rasechte Italiaan? Mevrouw Cellamare (68) weet na al die jaren niet beter en is nog steeds blij met 'haar Pietro' (82). "Mensen hebben het vaak over cultuurverschillen, maar ik vind dat wel meevallen. Mijn man houdt er moderne opvattingen op na."

Pietro Cellamare kwam ooit naar Nederland om hier te werken. Dat deed hij bij verschillende werkgevers. Een aantal jaren ging hij in de zomer in zijn vrije tijd ook door de straten met een ijs-verkoopkar. Italiaan ijs, uiteraard. Ina Cellamare werkte vijftien jaar bij KPN, totdat haar gezondheid opspeelde. Na twee hartoperaties voelt ze zich weer prima. "We proberen actief te blijven en dat lukt aardig. Mijn man is sowieso een druk baasje. Altijd bezig. Je geeft hem geen 82."

De familie in Italië wordt in ere gehouden. In de loop van dit jaar reist het echtpaar weer af. Ina: "Mijn Italiaans is niet zo goed als het Nederlands van mijn man, maar ik kan me aardig redden."

Het echtpaar heeft twee kinderen en vier kleinkinderen.

Meer berichten