De jubilarissen van Fanfare OBK. V.l.n.r.: Esther Gerretzen, René Bosveld en Rinie Bosveld.
De jubilarissen van Fanfare OBK. V.l.n.r.: Esther Gerretzen, René Bosveld en Rinie Bosveld.

Westervoortse Fanfare OBK huldigt drie jubilarissen

Fanfare Oefening Baart Kunst (OBK) uit Westervoort heeft drie leden in het zonnetje gezet. Rinie Bosveld, zijn zoon René Bosveld en Esther Gerretzen zijn samen maar liefst 140 jaar lid van de oudste vereniging van Westervoort. Ze ontvingen een bondsspeld, een oorkonde, bloemen en felicitaties.

Bijzonder tijdens de feestelijke huldiging was dat René Bosveld zijn vader toesprak en hem feliciteerde met zijn 60-jarig lidmaatschap van de fanfare. Hiervan is Bosveld al meer dan 30 jaar penningmeester. Hij heeft verschillende muziekinstrumenten bespeeld. "Je merkt niet dat hij er is totdat hij er een keer niet is, dan mis je hem", aldus zijn zoon René.

Hierna was het de beurt aan Esther Gerretzen, die door OBK-voorzitter Ronnie Gerretzen werd toegesproken. Ze was zichtbaar verrast met haar 40-jarig jubileum. Broer Ronnie noemde zijn zus een 'zekerheidje' in het orkest. Daarnaast is ze blokfluit-juf bij OBK.

Ook René Bosveld is 40 jaar lid van de muziekvereniging. Hij werd door muzikante en bestuurslid Anne-marie Witjes geprezen. Witjes is met René Bosveld altijd samen opgetrokken bij OBK. "Aan René kun je zo goed zien dat hij geniet tijdens het muziek maken."

Meer berichten